Teşekkürler. Dediğim gibi SSD konusunda zaten kararsızım. Önerdiğiniz kasa gayet güzel görünüyor, şu an mobildeyim, masaüstüne geçince özelliklerine bakacağım.SSD konusunda biraz abartmışsınız bence M2 240GB SSD yerine SATA3 portlu daha yüksek depolama alanına sahip bir SSD alabilirsiniz. Mesela bunun gibi:Samsung 500GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
Anakart, işlemci, RAM bence gayet iyi. Eğer dediğim gibi bir SSD alırsan, kasayı bununla değiştirebilirsin: COOLER MASTER MASTERCASE PRO 5 SUPER MidT ATX MODÜLER SİYAH KASA
Soğutucuyu çıkarmam için Intel ayaklarını bir yerden bulmam lazım, internetten bakındım ama ayrıca satılmıyor.İşlemciyi i7 6700 yap RAM 2133MHZ ile anakartı H170 çipset ile değiştir. Son olarak gerek kalmayan soğutucuyu listeden çıkar. Bu şekilde topladığın sistemden daha performanslı olur. Alttaki anakartı ve kasa olarak o bütçeye yakın S340 beyaz yada masterbox beyaz tavsiye ederim.
*Asrock H170 Pro4/Hyper Intel H170 2133MHz DDR4 Soket 1151 ATX Anakart (ASRH170-PRO4)
COOLER MASTER MASTERBOX 5 White USB3.0 (MCX-B5S2-WWNN-01) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Kasa - inventus
NZXT S340 - S Serisi - Kasa - Tüm Ürünler
Soğutucuyu çıkarmam için Intel ayaklarını bir yerden bulmam lazım, internetten bakındım ama ayrıca satılmıyor.
Anakart bütçesini düşürmeyi düşünmüyorum. Ram 3000mhz bilerek seçtim ama i7 6700 için ramden kısmak nasıl olur, kararsızım.
Önerileriniz için teşekkürler.
Alacağım anakart OC ile 3600 mhz destekliyor? Oyun oynuyorum ama sistemi sadece oyun oynamak için toplamıyorum.İşlemcinin kendi stok soğutucusu paket içeriğinde var. Anakart overclock yapmaya gerek duymayacağın için ucuz olsada bir çok özellikler barındırıyor. RAM frekansıda 2133 üstü çalışmayacağı için gereksiz masraf. Ayrıca oyun oynayan kişi her iki RAM farkını oyunda anlamaz.
Sadece oyun için toplamıyorsan 6600K yerine 6700K almalısın. Şimdiki haliyle bu sistem ister oyun için olsun ister başka şey için olsun asla bir i7 6700 etmez.
Anakarttan kısmak istemiyorum. Bütçeye sığdırabilirsem i7 6700k düşünebilirim.