4000TL IEM önerisi

• Konuyu başlatan cafg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 66
Bütçe
4000 TL

cafg

Decapat
Kullanım amacım oyun ve müzik karışık; ancak müzik performansı daha ön planda olursa benim için daha iyi olur. Şahsen oyun için 'daha iyi' denilen şeyin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum; kaliteli herhangi bir kulaklıkla zaten ses kasılamaz mı?

Şu an Moondrop chu 2 kullanıyorum ve model yükseltmek istiyorum. Aklıma en çok yatan iki ürün var: Simgot EG280 ve kefine delci. Teknik detaylardan veya sürücü tiplerinden pek anlamıyorum. Tek korktuğum konu, chu 2 modelinde yaşadığım nem kaynaklı filtre tıkanma sorunu. Bu durum galiba metal kasalı IEM modellerinde daha fazla oluyormuş.

Normalde kendime kefine delci modelini daha yakın bulmuştum ama Reddit'te şöyle bir şey okudum: "nemli bir yerde yaşıyorsanız, tamamen metal delci AE yerine; gövdesi çoğunlukla reçineden yapılmış (ön paneli metal) olması nedeniyle EG280'i tercih etmek isteyebilirsiniz." ve evet, ben aşırı nemli bir yerde yaşıyorum.

Ne önerirsiniz?

Nemli yerlerde kulaklık kullanılmadığı zaman hava geçirmez kap ve silika jel paketleri ile saklamayı tavsiye ederim. Her kullanımdan sonra da kuru mikrofiber bezle silersen iyi olabilir. Gözlük bezi gibi olanlar kullanılabilir. Kulak uçlarının da temizliğine dikkat etmek gerek.
Ses kasma konusunda da kaliteden ziyade fps oyunları için ses profilindeki fark öne çıkıyor. Müzik için enerjik, basslı ses veren kulaklık fpste ayak seslerini baskılayabilir. Müzikte kişisel beğeni ve dinlenilen müzik türüne göre çok çeşitli kulaklık var, kaliteli de olsa fps için uygun olmayabilir. Fps için genelde dengeli veya tizleri yükseltilmiş modellerin önerildiğini gördüm.

Kullanım amacım oyun ve müzik karışık; ancak müzik performansı daha ön planda olursa benim için daha iyi olur. Şahsen oyun için 'daha iyi' denilen şeyin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum; kaliteli herhangi bir kulaklıkla zaten ses kasılamaz mı?

Şu an Moondrop chu 2 kullanıyorum ve model yükseltmek istiyorum. Aklıma en çok yatan iki ürün var: Simgot EG280 ve kefine delci. Teknik detaylardan veya sürücü tiplerinden pek anlamıyorum. Tek korktuğum konu, chu 2 modelinde yaşadığım nem kaynaklı filtre tıkanma sorunu. Bu durum galiba metal kasalı IEM modellerinde daha fazla oluyormuş.

Normalde kendime kefine delci modelini daha yakın bulmuştum ama Reddit'te şöyle bir şey okudum: "nemli bir yerde yaşıyorsanız, tamamen metal delci AE yerine; gövdesi çoğunlukla reçineden yapılmış (ön paneli metal) olması nedeniyle EG280'i tercih etmek isteyebilirsiniz." ve evet, ben aşırı nemli bir yerde yaşıyorum.

Ne önerirsiniz?
Simgot EG280 al geç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı