4000TL kavisli monitör önerisi

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Selam dostlar, 75Hz monitörden artık 144Hz monitöre geçme zamanım geldi diye düşünüyorum. Belli başlı özellikler minimum 144Hz olması ve kavisli olması. Genelde 1080p hikaye ağırlıklı oyunlar oynuyorum ve görüntüye önem veriyorum, nadir de olsa Valorant oynuyorum. Bütçem 3000-4000TL arası, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
GÖrüntüye önem veriyorsan o zaman kavisli VA yerine flat IPS almanı tavsiye ederim. Hikayeli oyunlarda da FPS'de de çokça tercih edilmesinini sebebi ghosting'in hemen hemen hiçö olmaması ve renk canlılığı. Sadece kontrast oranından ve IPS kenar glow'u olması bir dezavantaj olabilir ama VA'dan daha mantıklı bir seçenek bence.

Kaç inç arıyorsun?

Selam dostlar, 75Hz monitörden artık 144Hz monitöre geçme zamanım geldi diye düşünüyorum. Belli başlı özellikler minimum 144Hz olması ve kavisli olması. Genelde 1080p hikaye ağırlıklı oyunlar oynuyorum ve görüntüye önem veriyorum, nadir de olsa Valorant oynuyorum. Bütçem 3000-4000TL arası, şimdiden teşekkürler.
Bu fiyatlardaki kavisli monitörlerde bazı sorunlar oluşabiliyor ama isterseniz düz monitör önerisi yapabilirim.

Kavisli istememin sebebi kendimi oyunun içinde hissetmek, ortalama 24inç ideal benim için. @KafadanKontak
Kavisli bu fiyatlarda sorunlu ise güzel gözüken flat da alabilirim.
Yani 27 veya 32" için kavislide içine alabilir belki ama 24" çok fazla o etkiyi yaratmayacaktır. Bence sen yukarda arkadaşım paylaştığı monitörü bir düşün.

Monitörde hiç coil whine şikayetine denk gelmedim uzun zamandır. BU aralar çok karışık fiyatlar. Bir yukarı bir aşağı. Saldım piyasa takibini. Ayrıca 24" sonrasında monitör büyüdükçe piksel aralıkları artmak zorunda kalıyor. Bu aralığı 24" monitörde hissetmezken 17" monitörlerde hissediyorsun. Bu piksel aralığı bulanıklık olarak algılanıyor. O nedenle sık dokuma kumaş gibi düşünüp 2K en mantıklısı 27" ve üstü için. 4K için de 32 ve üstü mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı