Bu konu daha önceden açılmış fakat 2014-2015 zamanında. Güncel bir sistem için tekrar açtım. 4000TL bütçem var hem oyun oynamak hemde arada bir render yapmak istiyorum.
Önerebileceğiniz bir sistem var mı? Mümkünse monitör dahil olsun.
Bütçeyi biraz arttırabilirseniz işlemciyi 1500x-1600-1600x'e yükseltebilirsiniz. İlerde aynı RAMden bir adet daha alıp 2x8 16GB kit yapılıp SSD takviyesiyle sistem tamamlanır.
@Blurryface. Sistem Güzel Ama Armor Yerine Sapphire Nitro Gibi Benim Önerdiğim Olabilir Armorun soğutması kötü 750 W Kasa Çok Gereksiz 600W Bile yetecektir Birde Ramleri 2666 Mhz yapabilirsiniz başka bir anakart seçebilirsiniz ben öyle yaptım.
İlla Ryzen yani. Açtığım her konuda yardımcı oluyorsunuz çok teşekkür ederim. Fakat ben bilgisayarı başka bir yerden toplayacağım. Babamın bir arkadaşı var internetten toptan satan özel bi site var. Ordan birazcık daha ucuza geliyor fiyatlar. Ve illa da intel diyor. Nedenini sorduğumda AMD çok ısınır ve render performansı düşük diyor bana. Daha önceden AMD den başı ağrımış o yüzden bana öneride bulunuyor. Aslında bende Ryzen istiyorum fakat pişman olurmuyum olmazıyım bilemiyorum. Abiyi ikna edebilecek herhangi bir video tanıtım vs. verebilir misiniz? Ryzen'e yöneltmeye çalışıyorum.