4000TL Sistem Önerisi - Fikir Alışverişi

Wictors

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar öncelikle. Sonunda paramı kazandım sistemimi kuruyorum.

• MSI Gaming 5
  • İ5 4690K
  • Hyper 121 EVO (İşlemci Soğutucusu)
  • Gigabyte G1 GTX 970
  • GSkill 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9
  • 1TB Barracuda Harddisk
  • Kingston 120GB SSD
  • RS-600B 600W Güç Kaynağı
  • Asus VN247H Monitör

3860TL

1)Öncellikle 4690K ve 4670K arasında 60 TL fark var. Bu 60 TL hakkını verir mi ? Vermez derseniz kasa için para aralığım artar.

2)Aslında OC düşünmüyorum bilgisayarımda ama 4 sene sonra belki OC ile 1 sene daha kullanılacak. O yüzden OC sistem topladım , fikirlerinizi bekliyorum.

3)Monitör tepki süresi 1m/s bu yüzden bu modeli tercih ettim ama monitör konusunda önerilere fazlasıyla açığım. 550 TL tutuyor, oradan bir 100 TL artırıp SSD'e yatırım olabilir.

4)Gördüğünüz gibi kasam eksik Bana içindeki hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa önerir misiniz?

Şimdiden teşekkürler , tekrardan herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemlerimiz benziyor sadece bütçe olmadığı için SSD, Soğutucu gibi şeyleri alamadım. Monitörü yazmamışım monitör olarakta VN247H var onun hakkında da soru sorabilirsin. Şimdiden belirteyim Ms süresine hiç önem verme fark edilmiyor ancak monitör genel olarak güzel. Alacaksan Asus öneririm 5Ms olanı alabilirsin bütçeye katkısı olur dediğim gibi pek fark yok.
Kasa : Zalman Z3 Plus
Güç Kaynağı : Corsair VS550
Ekran kartı : Msi GTX970
İşlemci : i5 4690k
Harddisk : 1 TB Seagate Barracuda 64MB 7200Rpm
RAM : G.Skill RipjawsX (4x2) 1600Mhz CL9 RAM
Kasa konusunda hiç tereddüt etme beni en şaşırtan derecede performans veren kasa oldu kart eski kasamda boşta 50 derecedeyken Z3 Plus'ta boşta 29-30 derecede sabit. İşlemciye overclock yapmadım daha pek bir şey söyleyemem stok soğutucu ile kullanıyorum. Kart ise önceki aldığım Msi GTX970'te Coil Whine vardı değiştirdim. Şuan ki kartımda yok sanırım 2 gündür kullanıyorum ancak Msi Coil Whine konusunda biraz sıkıntılı diğer yönlerden iyi olsa da bana göre. Başka sorun varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…