4000TL sistem önerisi

RAM'in fotoğrafını çektim.
Üstte de yazdığım gibi RAM'leriniz 2400 MHz. O yüzden kullanmayın, benim yazdığım sistemi alın.
Elinizdeki RAM'leri de ikinci elden satabilirsiniz.
Elimdeki RAM'leri kullansam çok sıkıntı yaşar mıyım?
Takılma falan olmaz ama 2400 MHz ile 3000 MHz arasında Ryzen'da gözle görülür fark var. O yüzden mutlaka 3000 MHz kullanılmalı.

İkinci elde ne kadara satabilirim pek anlamıyorum da bşrde kasa çok çirkin ledli ışıklı kasa varmıdır yerine koyabileceğimiz

İkinci elde ne kadara satabilirim? Ben bu işlerden pek anlamıyorum. Birde kasa çok çirkin, LED'li ışıklı kasa var mıdır yerine koyabileceğimiz?
O bütçede güç kaynağı dahil daha iyi bir kasa yok. Işıklı dediğiniz kasaların çoğu Gamepower, Gamebooster, Rampage gibi markaların dandik kasaları ve maalesef hava sirkülasyonları çok kötü olduğu için o kasaları kullandığınız taktirde işlemciniz ve ekran kartınız aşırı ısınacak ve büyük ihtimalle çok erken bir vakitte bozulacaktır. Kesin tamiri de maalesef mümkün değil.
O yüzden gerekirse dış görünüş biraz daha kötü olsun ama yine de kaliteli kasa alın. Yine de araştırayım.

Bu sisteme ne dersin

Bu güzel gibi görünüyor lakin dediğim gibi RAM'lerinizin frekansı düşük ve kasanız kalitesiz. O yüzden onların da değişmesinde fayda var, onları da ekleyince 4000 TL bütçeni geçiyor.
Kasa ve güç kaynağı olarak 2. önerim şunlar olur;
Aşağıdaki bileşenleri de birleştirince 4300 TL oldu;
Biraz bütçeni aşıyor fakat başka bir önerim yok, diğer türlü uzun vadede ciddi sorunlar çıkabilir ve daha fazla masraf etmek zorunda kalabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim

Bence şuan PC almamalısın. Dolar 6.78 bekle dolar düşer ve yeni işlemciler, ekran kartları vb. Şeyler çıkar o zaman fiyatlar iner. Elindeki ramleride kullan buradakiler performansı düşürür yazmışlar ama 5-15 fps oynar. Masraf yapma.

Aslında çok büyük bir fark yok ama yine de önerdim. Zaten 30 Nisan'da yeni Intel 10. nesil masaüstü işlemcilerin tanıtılması bekleniyor. Intel sistemlerde RAM frekansı hiç fark etmiyor.
Doların düşeceğine ise pek ihtimal vermiyorum. Büyük ihtimalle yazın dolar 7.50 olur.

Dostum malum karantinadayız bilgisayarsız buraya kadar bilgşsayar almam şart

Dostum malum karantinadayız. Bilgisayarsız ancak buraya kadar dayanabildim. Bilgisayar almam şart.
Aynen. Şu anda al bence. Zaten yazın doların ne olacağı da belli değil. Düşer diyenlere bakma, büyük ihtimalle daha da artar.
Mevcut RAM'lerini kullandığımızda ise 4300 TL fiyat 3700 TL'ye iniyor. Bu durumda kasayı değiştirdim ve sistem şu şekilde oldu;
Aynı performans fakat kasa daha iyi. Veya ekran kartını değiştirdiğimizde ise durum şu oluyor;
Bu çok daha yüksek FPS verecektir fakat bütçenizi 100 TL arttırmanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…