4000TL Sistem tavsiyesi

deorro4

Centipat
4000TL ile sadece kasa olarak bir sistem almak istiyorum. (Max 200TL arttırabilirim 4201TL bile veremem maalesef)
İtopya bilgisayara gidip alacağım o yüzden oradan bakıp söylerseniz iyi olur.

Olmazsa olmazlarım 16 GB RAM ve 480GB SSD
Bunların haricinde esnek olabilirim.
Aslında aklımda 2 kombinasyon var biri R5 3600 + RX570, diğeri R5 2600 + RX590
Geri kalan parçalar sabit zaten, en ucuz B450 anakart, 600W kasa 16 GB RAM ve 480GB SSD, sadece işlemci ve ekran kartından emin değilim.
Hangisini seçsem karar veremiyorum, veya bunların yerine başka bir tavsiyesi olan varsa da seve seve dinlerim.

Bilgisayarda sadece günlük işler yapılacak ve oyun oynanacak, render, yayın, Photoshop vs kesinlikle yapılmayacak.
Oyun olarak %90 CS:GO ve PUBG oynanacak. Arada sırada yeni çıkan AAA oyunları da oynarım.

Yarın müsait olduğum için yarın almaya gideceğim fazla zamanım yok karar vermek için.
Benim ihtiyaçlarıma göre en uygun sistem hangisidir tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4000TL ile sadece kasa olarak bir sistem almak istiyorum. (Max 200TL arttırabilirim 4201TL bile veremem maalesef)
İtopya bilgisayara gidip alacağım o yüzden oradan bakıp söylerseniz iyi olur.

Olmazsa olmazlarım 16 GB RAM ve 480GB SSD
Bunların haricinde esnek olabilirim.
Aslında aklımda 2 kombinasyon var biri R5 3600 + RX570, diğeri R5 2600 + RX590
Geri kalan parçalar sabit zaten, en ucuz B450 anakart, 600W kasa 16 GB RAM ve 480GB SSD, sadece işlemci ve ekran kartından emin değilim.
Hangisini seçsem karar veremiyorum, veya bunların yerine başka bir tavsiyesi olan varsa da seve seve dinlerim.

Bilgisayarda sadece günlük işler yapılacak ve oyun oynanacak, render, yayın, Photoshop vs kesinlikle yapılmayacak.
Oyun olarak %90 CS:GO ve PUBG oynanacak. Arada sırada yeni çıkan AAA oyunları da oynarım.

Yarın müsait olduğum için yarın almaya gideceğim fazla zamanım yok karar vermek için.
Benim ihtiyaçlarıma göre en uygun sistem hangisidir tavsiyelerinizi bekliyorum.

Oyun odaklı olacağı için min bütçe ile maksimum performans istendiği için ekran kartına abanacaksın. Rx570 i listeden çıkart. Min Rx580 yada Rx590. Daha üstü 1660ti, onunda üstü rtx2060. Bütcene göre sen karar vereceksin artık. İşlemci r5 2600 kesinlikle bu bütceye en uygun olan parça. Olmazsa olmazın bu olmalı. Anakartı gidip en dandiğinden almıyorsun anakart önemli. Orta halli msi yada asus b450 yaklaşık 600 tl ayırmalısın buna. Paran yetmezse 16gb rami 8gb yapıyorsun. Şuan için sana yeterli, ilerde 8gb daha takabilirsin. SSD de şart değildir. 1tb mekanik disk ekonomik sistem içinde yeterli. Dediklerimi uygularsan hem cebin rahat eder hemde kafan rahat olur. Maksimum fps alırsın. Kısılmayacak tek şey ekran kartı bunu unutma.

Son düzenleme:
Oyun odaklı olacağı için min bütçe ile maksimum performans istendiği için ekran kartına abanacaksın. Rx570 i listeden çıkart. Min Rx580 yada Rx590. Daha üstü 1660ti, onunda üstü rtx2060. Bütcene göre sen karar vereceksin artık. İşlemci r5 2600 kesinlikle bu bütceye en uygun olan parça. Olmazsa olmazın bu olmalı. Anakartı gidip en dandiğinden almıyorsun anakart önemli. Orta halli msi yada asus b450 yaklaşık 600 tl ayırmalısın buna. Paran yetmezse 16gb rami 8gb yapıyorsun. Şuan için sana yeterli, ilerde 8gb daha takabilirsin. SSD de şart değildir. 1tb mekanik disk ekonomik sistem içinde yeterli. Dediklerimi uygularsan hem cebin rahat eder hemde kafan rahat olur. Maksimum fps alırsın. Kısılmayacak tek şey ekran kartı bunu unutma.

Hocam o zaman
R5 2600
RX590
Gigabyte B450m
8x2 DDR4 3000mhz RAM
480gb adata ssd
650w 80+ kasa

Şeklinde toplayınca tam olarak 4100tl yapıyor.
Bütçeye göre en iyi sistem budur o zaman anladığım kadarıyla doğru mu ?

Hocam o zaman
R5 2600
RX590
Gigabyte B450m
8x2 DDR4 3000mhz RAM
480gb adata ssd
650w 80+ kasa

Hocam bizim attığımız kasaları inceledin mi? Aynı özellikte kasaları atıyoruz ve siz şahsi olarak arkadaşa soruyormuş, bizim dediğimizi umursamamış gibi gözüküyorsunuz.

Hocam bizim attığımız kasaları inceledin mi? Aynı özellikte kasaları atıyoruz ve siz şahsi olarak arkadaşa soruyormuş, bizim dediğimizi umursamamış gibi gözüküyorsunuz.
Yok olur mu hiç öyle sizin attığınız linklerde yükseltme alçaltma yapıp bütçeme getirmeye çalışıyorum tam, üstteki arkadaş bütçe ve link vermeden direk sistem parçalarını söylediği için bakmadan direk cevap verdim ona.
İlla İtopya'dan olacaksa en mantıklı PC bu oluyor sanırım: DADG2/AMD Ryzen 5 2600/GIGABYTE RX590 GAMING 8GB/16GB DDR4/240GB SSD/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
İsterseniz SSD'yi 480 GB yapıp HDD'i çıkartın. Ya da 240 GB MP510 M.2 SSD koyabilirsiniz ihtiyacınız varsa.

Yalnız 4200 lira veririm ama 4201 lira veremem demeniz de hayatımda duyduğum en saçma cümleydi. 4200 lirayı verip batmıyorsunuz ama 1 lira verince hayatınız kayıyor sanki.

HDD Çıkarıp SSD 480 yapınca tam bütçeme uymuş oluyor, internet testlerinde de R5 2600-RX590 kombinasyonu R5 3600-RX570 den daha fazla fps veriyor oyunlarda.
Sanırım bu şekliyle almak en mantıklısı.
Bence CS: GO için işlemciye yüklenmen gerekir. Ryzen 5 3600 + RX 570 işini görür bence.
FPS testlerine baktığımda R5 2600 RX590 daha yüksek fps veriyor.
Hem cs hem diğer tüm oyunlarda.
Benim tek düşüncem bundan 2-3 sene sonra performans yetmemeye başlayınca yeni oyunlarda R5 2600 yerine 3600 mü alsaydım acaba zaten ekran kartı değişsem yeterdi gibi bir durum olması.
Ama bir yandan da 3 sene sonrayı düşünürken bu sürede 3 sene boyu daha az performans alacağım o da var.

Son düzenleme:
Hocam o zaman
R5 2600
RX590
Gigabyte B450m
8x2 DDR4 3000mhz RAM
480gb adata ssd
650w 80+ kasa

Ben olsam SSD ve Ramin birinden vazgeçerim bunlar sana FPS kazandırmaz. 1660ti geçersen 20-30 fps kazanabilirsin. Buda rahatlama demek, konform demek. Diğer seçenekte mutsuz etmez oda 1080p fiyat performans seçeneğidir. Kararı sen vereceksin işlemciye çok para vermene gerek yok 2600 fazlasıyla yeterlidir. Karar vermen gereken tek şey var rx590 mı 1660ti mı, rtx2060 mı bütçe hesaplamalarını yap bir karar ver sistemin kalbi ekran kartıdır bunu unutma. Ayrıca nvidia ekran kartlarında oyunlarda filtremele( oyun içinde kontrast, hdr, doygunluk) ayarı yapabiliyorsun buda muazzam birşey, çok fark ettiriyor. Gönlüm 1660ti yada rx2060 almandan yana. Tabi bütçe meselesi karar sizin.

bu arada 650w psu fazla bile 550w düşürebilirsin onu, ama geleceğe yatırım olsun ilerde 1080ti kullanırım dersen mantıklı. 480gb ssd depolama için yetmez. Bir bakmıssın HDD dolmuş. 240ssd+1tb mekanik disk en doğru tercih olacaktır.

@zagzirus Çok merak ettim 4200 TL içine RTX 2060 nasıl sığdıracağını. Rica etsem atabilir misin? Ekran kartı zaten 2800 TL. 1400 TL anakart, işlemci, RAM, kasa, PSU ve HDD için acaba nasıl yetecek.
Bir de demişsin SSD gerek yok. Yıl olmuş 2019 millet 1 TB HDD yerine 480 GB SSD tercihi yapıyor daha hızlı olsun diye. Siz kalkmış HDD öncelikli alın SSD size FPS kazandırmaz, gerek yok falan demişsiniz. Enterasan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı