4000TL ile sadece kasa olarak bir sistem almak istiyorum. (Max 200TL arttırabilirim 4201TL bile veremem maalesef)
İtopya bilgisayara gidip alacağım o yüzden oradan bakıp söylerseniz iyi olur.
Olmazsa olmazlarım 16 GB RAM ve 480GB SSD
Bunların haricinde esnek olabilirim.
Aslında aklımda 2 kombinasyon var biri R5 3600 + RX570, diğeri R5 2600 + RX590
Geri kalan parçalar sabit zaten, en ucuz B450 anakart, 600W kasa 16 GB RAM ve 480GB SSD, sadece işlemci ve ekran kartından emin değilim.
Hangisini seçsem karar veremiyorum, veya bunların yerine başka bir tavsiyesi olan varsa da seve seve dinlerim.
Bilgisayarda sadece günlük işler yapılacak ve oyun oynanacak, render, yayın, Photoshop vs kesinlikle yapılmayacak.
Oyun olarak %90 CS:GO ve PUBG oynanacak. Arada sırada yeni çıkan AAA oyunları da oynarım.
Yarın müsait olduğum için yarın almaya gideceğim fazla zamanım yok karar vermek için.
Benim ihtiyaçlarıma göre en uygun sistem hangisidir tavsiyelerinizi bekliyorum.
Oyun odaklı olacağı için min bütçe ile maksimum performans istendiği için ekran kartına abanacaksın. Rx570 i listeden çıkart. Min Rx580 yada Rx590. Daha üstü 1660ti, onunda üstü rtx2060. Bütcene göre sen karar vereceksin artık. İşlemci r5 2600 kesinlikle bu bütceye en uygun olan parça. Olmazsa olmazın bu olmalı. Anakartı gidip en dandiğinden almıyorsun anakart önemli. Orta halli msi yada asus b450 yaklaşık 600 tl ayırmalısın buna. Paran yetmezse 16gb rami 8gb yapıyorsun. Şuan için sana yeterli, ilerde 8gb daha takabilirsin. SSD de şart değildir. 1tb mekanik disk ekonomik sistem içinde yeterli. Dediklerimi uygularsan hem cebin rahat eder hemde kafan rahat olur. Maksimum fps alırsın. Kısılmayacak tek şey ekran kartı bunu unutma.
Hocam bizim attığımız kasaları inceledin mi? Aynı özellikte kasaları atıyoruz ve siz şahsi olarak arkadaşa soruyormuş, bizim dediğimizi umursamamış gibi gözüküyorsunuz.Hocam o zaman
R5 2600
RX590
Gigabyte B450m
8x2 DDR4 3000mhz RAM
480gb adata ssd
650w 80+ kasa
Şeklinde toplayınca tam olarak 4100tl yapıyor.
Bütçeye göre en iyi sistem budur o zaman anladığım kadarıyla doğru mu ?
Yok olur mu hiç öyle sizin attığınız linklerde yükseltme alçaltma yapıp bütçeme getirmeye çalışıyorum tam, üstteki arkadaş bütçe ve link vermeden direk sistem parçalarını söylediği için bakmadan direk cevap verdim ona.Hocam bizim attığımız kasaları inceledin mi? Aynı özellikte kasaları atıyoruz ve siz şahsi olarak arkadaşa soruyormuş, bizim dediğimizi umursamamış gibi gözüküyorsunuz.
İlla İtopya'dan olacaksa en mantıklı PC bu oluyor sanırım: DADG2/AMD Ryzen 5 2600/GIGABYTE RX590 GAMING 8GB/16GB DDR4/240GB SSD/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
İsterseniz SSD'yi 480 GB yapıp HDD'i çıkartın. Ya da 240 GB MP510 M.2 SSD koyabilirsiniz ihtiyacınız varsa.
Yalnız 4200 lira veririm ama 4201 lira veremem demeniz de hayatımda duyduğum en saçma cümleydi. 4200 lirayı verip batmıyorsunuz ama 1 lira verince hayatınız kayıyor sanki.
FPS testlerine baktığımda R5 2600 RX590 daha yüksek fps veriyor.Bence CS: GO için işlemciye yüklenmen gerekir. Ryzen 5 3600 + RX 570 işini görür bence.
Hocam o zaman
R5 2600
RX590
Gigabyte B450m
8x2 DDR4 3000mhz RAM
480gb adata ssd
650w 80+ kasa
Şeklinde toplayınca tam olarak 4100tl yapıyor.
Bütçeye göre en iyi sistem budur o zaman anladığım kadarıyla doğru mu ?