4000TL'ye sistem önerisi

tayfuntako

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 3500-4000 liralık bir sistem topladım ve kullanıyorum, aslında memnunum ama düşünmeden edemiyorum acaba bu paraya elimdeki sistemden daha iyisi toplanır mıydı?
Sizden ricam bu paraya bana bir sistem toplar mısınız? Eğer daha iyi bir sistem toplanırsa elimdekini satıp aynı paraya daha iyisini toplamak isterim. Yani maksat kafamdaki düşünceyi atıp daha iyi bir sisteme sahip olmak, vaktinizi çaldığım için şimdiden özür dilerim.

Teşekkürler...

Sistemim şöyle:
  • Anakart: Msi Z87-G45 Gaming LGA 1150 3000 Mhz (O.C)
  • İşlemci: İntel i5 4670k 3.4 Ghz
  • Cooler Master X6 İntel CPU Cooler 120 mm
  • Ekran kartı: Sapphire R9 290X Tri-X 4 Gb 512 bit (O.C)
  • Ram: Gskill Ripjaws 4 gb 1600 Mhz
  • Psu: Xigmatek Vector S 750W 80+ Silver Stealth Technology Modüler
  • Kasa: Xigmatek Talon
  • Klavye: A4tech X7 G800v Gaming
  • Mouse: A4tech X7 Gaming
  • Görüntü: Lg 42LA640S Full Hd Tv.
Klavye, mouse ve TV vardı zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistemin güzel ama daha iyisi yapılabilirdi. Nasıl mı? Full HD Tv için R9 290x bir üst gömlek gelir yani bu kartı almana hiç mi hiç gerek yoktu. Zaten Ekran Kartı, bir sistemde en sık değiştirilen parça olduğu için bu kadar yüksek sınıf bir kart gerekmiyor senin için. R9 290 bile Full HD Tv için fazlasıyla yeterlidir. Eğer bu kadar uçuk bir kart seçmemiş olsaydın işlemciyi i7-4770K seçip ana kartı biraz daha arttırabilir ve 1-2 ek özellik edinebilirdin. Kimileri erkan kartını piyasadaki en iyilerinden seçtiğin zaman 780Ti veya 290x modeller gibi, 10 sene bir daha ekran kartına dokunmayacağını falan sanıyor. Sana şu kadarını söyleyeyim, ekran kartına gereksiz yere boşuna masraf etmişsin ama canın sıkılmasın sistemin iyi. Sistemimi eleştirin dediğin için ben de düşündüklerimi paylaşıyorum seninle...

Öncelikle sistemin güzel ama daha iyisi yapılabilirdi. Nasıl mı? Full HD Tv için R9 290x bir üst gömlek gelir yani bu kartı almana hiç mi hiç gerek yoktu. Zaten Ekran Kartı, bir sistemde en sık değiştirilen parça olduğu için bu kadar yüksek sınıf bir kart gerekmiyor senin için. R9 290 bile Full HD Tv için fazlasıyla yeterlidir. Eğer bu kadar uçuk bir kart seçmemiş olsaydın işlemciyi i7-4770K seçip ana kartı biraz daha arttırabilir ve 1-2 ek özellik edinebilirdin. Kimileri erkan kartını piyasadaki en iyilerinden seçtiğin zaman 780Ti veya 290x modeller gibi, 10 sene bir daha ekran kartına dokunmayacağını falan sanıyor. Sana şu kadarını söyleyeyim, ekran kartına gereksiz yere boşuna masraf etmişsin ama canın sıkılmasın sistemin iyi. Sistemimi eleştirin dediğin için ben de düşündüklerimi paylaşıyorum seninle...
Aslında sistemi sürekli TV'de kullanmıyorum, normal monitörümde var 1440-900 çözünürlükte.Şuan monitörde kullanıyorum. Haklısın o an bari en iyilerinden biri olsun dedik aldık:D

Aslında sistemi sürekli TV'de kullanmıyorum, normal monitörümde var 1440-900 çözünürlükte.Şuan monitörde kullanıyorum. Haklısın o an bari en iyilerinden biri olsun dedik aldık:D

R9 290 da piyasadaki en iyi ekran kartlarından biri. Sen 1440p ekranda oyun oynatabilen bir ekran kartını 800p civarı (öyle bir sınıflama yok aslında) bir ekranda kullanıyorsun. Aslında en iyisini alayım derken biraz aç gözlülük etmişsin. :eek:

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı