400TL multimetre tavsiyesi

Kazuhira Miller

Kilopat
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ses sistemleri ile hobi olarak uğraşıyorum ve şu an kullanmakta olduğum multimetrem bozuldu. Daha çok subwoofer, hoparlör ohmaj değeri, amfilikatör kanallarının çıkış DC değerlerini okumakta kullanıyorum. Aşağıdaki multimetreyi almayı düşündürm, nasıl değerlendirirsiniz? Veyahut önerdiğiniz bir marka multimetre var mıdır?
Multimetre ve pensampetrenin farkı nedir? Pensampermetre de multimetrenin görevini görür mü? Üstlerinde yazan "true rms" ibaresi neyi anlatmaktadır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ses sistemleri ile hobi olarak uğraşıyorum ve şu an kullanmakta olduğum multimetrem bozuldu. Daha çok subwoofer, hoparlör ohmaj değeri, amfilikatör kanallarının çıkış DC değerlerini okumakta kullanıyorum. Aşağıdaki multimetreyi almayı düşündürm, nasıl değerlendirirsiniz? Veyahut önerdiğiniz bir marka multimetre var mıdır?
Multimetre ve pensampetrenin farkı nedir? Pensampermetre de multimetrenin görevini görür mü? Üstlerinde yazan "true rms" ibaresi neyi anlatmaktadır?

Pensampermetre yüksek voltajda iş yapmayacaksan kullanabilirsin. Ama multimetre tercih etmeni tavsiye ederim.
Bendekiler.
Multimetre: Fluke 175 True RMS Dijital Multimetre Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
Pensampermetre: UNI-T UT 202 400A AC Pensampermetre - 184.26 TL + KDV
Sana tavsiyem şudur ki elinde her ikisi de olması. Çünkü bir zaman sonrası yetersiz kalıyor. Ürün olarak öneremem ama marka olarak kesinlikle unit ve fluke dışında almaman.
pensampermetre benimkinden alırsan memnun kalırsın.
He bu arada true rms açıklamasını eklemeyi unuttum.
True-rms cihazı (rms = kare ortalamalarının karekökü) alternatif akımı (AC) veya AC gerilimini ölçebilen üç araçtan biridir: True-rms dijital multimetreler (veya pensampermetre) ortalama tepkili dijital multimetre (veya pensampermetre)

İş ve özel yaşımımda kulllanıyorum bu cihazları. Benim sahip olduklarım 500-600 bandından 2-4K fiyatlara fırlamış. İşte akım ölçmem gerektiği için Fluke serisi cihazları tercih ediyorum kişisel olarak. Atöleyede ise Kyoritsu kullanıyorum ama pens ampermetresi yok o cihazımda ama sürekli kalibrasyona giriyor ve ölçümüne güveniyorum o cihazın. Uni-t gibi markalardan ürün çıkıyorsa o bütçelere alın geçin. En azından taban cihazlar olmamamış olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı