4060 mı 4060 Ti mı?

spilner07

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar yayın yapmak için ekran kartımı değiştireceğim, şu an RX 6600 kullanıyorum. Sizce 4060 mı alayım yoksa bütçemi son raddeye kadar zorlayıp 4060 Ti mı alayım? Kararsız kaldım çünkü az da olsa param kalsın istiyorum bir yandan. Aralarında 2.5k fark var ve benim için önemli bir fark, zaten ekran kartımı satıp alacağım. Hangisi daha mantıklı sizce? İşlemcim R5 5600 ve 16 GB RAM var.

Hocam 4060 ti 8gb versiyonu alınmaz parasına değmez. Amd gitmeniz daha uygun olur gibi

HD mi 2K mı kullanacaksınız?

Hocam 4060 ti 8gb versiyonu alınmaz parasına değmez. Amd gitmeniz daha uygun olur gibi
amd bilerek almıyorum dediğim gibi yayın için alacağım amd ekran kartlarında yayın yapılmıyor eğer herhangi bir güncelleme vs. gelmediyse

gaminggenden baktım ikisine de en ucuz orada var 4060 ve 4060 ti olarak

HD mi 2K mı kullanacaksınız?
monitörüm 1920x1080 sanırım hd

Hocam 4060 ti 8gb alınması mantıklı, 4060 ti 16gb alınsa bile o vram doldurulmayacak, 4060 ti 8gb hem 4060'a oranla güçlü bir kart, hemde 4060'la dağlar kadar fiyat farkı olmayan bir kart.

16 GB RAM ile yayıncılık konusunda zorlanabilirsiniz. FHD için iki ekran kartı da yeterli. Ancak 4060 Ti bütçeniz varsa tabii ki çok daha iyi olur. 8gb VRAM FHD için yeterli olacaktır. İlerde 2k veya 4k düşünürseniz bazı oyunlarda VRAM yetersizliği sebebiyle biraz grafik ayarlarını özellikle RTX'i azaltmak zorunda kalabilirsiniz.

amacım şu an yayını rahat yapabilmek için ekran kartını amdden nvidiaya çevirmek. Daha sonraki adımda ram eklemek olacak sistemime zaten ama şu an bende dahil 16gb ile yayın yapan yayıncılar var. Daha doğrusu LoL ve VALORANT gibi oyunlarda o kadar da zorlamıyor ama ilerisi için gerekli tabii.

Hocam 4060 ti 8gb alınması mantıklı, 4060 ti 16gb alınsa bile o vram doldurulmayacak, 4060 ti 8gb hem 4060'a oranla güçlü bir kart, hemde 4060'la dağlar kadar fiyat farkı olmayan bir kart.
Hocam öyle ama 4060ta bile vramin 95%i kullanılıyor forza, miles morales spider man gibi oyunlarda. 8gb vram sıkıntı yapabilir. @spilner07 hangi tip oyunları oynuyorsunuz? Belirtmeniz daha iyi olur. Ve hangi çözünürlükde oynayacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…