4060 Ti - 13400F sistem bozulmuş mudur?

gragas

Centipat
Daha fazla  
Selamlar öncelikle. Yaklaşık 1 2 aydır bilgisayarı ilk açtığımda ara sıra ekran gidiyor ve yaklaşık 10sn gibi bir süre sonra PC kendi kendine reset atıyor. Ara sıra normal bir şekilde oynarken bazen de her şey normalken bir anda yine ekran gidip kendi kendine reset atıyor. Böyle böyle bir süre idare ettim ama yaklaşık 2 gün önce her seferinde açıldığı gibi ekran gidip kendi kendine reset atmaya başladı, PC'yi ilk açtığımda kurtarma sekmesi gibi bir yer geliyor ya (adını bilmiyorum) oradan her şeyi denedim ama hiçbirisi olmadı (sistemi geri yükleme gibi her şeyi denedim). Yine de olmadı, neyse böyle böyle bir şekilde PC'yi açtım ama şu an PC'yi ayarlar sekmesinden sıfırlayamıyorum, ses aygıtlarının hiçbirisini algılamıyor ve PC'deki bazı uygulamalar çalışmıyor. Yani sanırım bozuldu. Ben de bunun üstüne PC'ye bir format atmak istiyorum ama İtopya'dan almış olduğum bu PC'ye format atarsam garanti dışına çıkar mı hiç bilmiyorum. Önerileriniz ve bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

Bu arada sistemimin ana parçaları:

RTX 4060 Ti.
16 GB RAM.
i5 13400F.

Hocam, olay görüntüleyicisinden ekranın gidip bilgisayarın kendini yeniden başlattığı andaki olayları ekran görüntüsü alıp buraya atabilir misiniz?

Hocam, olay görüntüleyicisinden ekranın gidip bilgisayarın kendini yeniden başlattığı andaki olayları ekran görüntüsü alıp buraya atabilir misiniz?

Hocam olayı yaşarsam videoya almaya çalışırım bir de forrmat atsam garanti dışına çıkar mı veya Windows 10 kursam şu an PC'ye.

Hocam çıkmaz format ile garanti dışına ancak bu sorun formatla falan alakalı değil. Eğer ki Whea Logger hatası varsa olay görüntüleyicisinde, işlemci ile alakalı bir sorunu işaret eder. Başka hata olmaksızın Kernel Power hatası var ise, kuvvetle muhtemel güç kaynağını işaret eder. O yüzden olay görüntüleyicisinde ne yazdığı önemli bir ayıraç olacaktır.

Format garanti kapsamı dışına çıkarmaz. Fakat, Intel'in kronik stabilite problemi gibi görünüyor sorun. Bios güncelleyip bir dene bence. Nerdeyse tüm anakartların son bioslarında intel o problemi fixlemişti. Fakat eğer olan olmuş işlemci kendini bozmuş ise anakartı da yanında götürüyor genelde. Ses kartlarının görünmemesi, usblerin düzgün akım verememesi, argb rgb portlarının dönem dönem kafayı yemesi gibi sorunlar çıkıyor. Bunların hasarı geri döndürülemez oluyor. Başka bileşenlere zarar verdiğini görmedim. İtopyaya test için göndermek en mantıklısı olur.

13. nesil hocam. 13 ve 14. nesil özellikle masaüstü İntel işlemcilerde BIOS fixi yapana kadar voltaj sorunundan dolayı birçok işlemciyi garantilik etti.

13. nesil hocam. 13 ve 14. nesil özellikle masaüstü İntel işlemcilerde BIOS fixi yapana kadar voltaj sorunundan dolayı birçok işlemciyi garantilik etti.
Sattığım, topladığım özellikle 13400F pclerde bende çok karşılaştım bu sorunla. Zaten tecrübeden aktardım. İntel değişimi 14400F ile yapıyor bu arada. 12600KF nin çarpan kilitli, yeniden markalanmış hali gibi zaten 13400F-14400F.

Hocam anakartın, işlemcinin bir kontrolden geçmesi lazım. Eğer ki güç kaynağı sorunu değilse, olay görüntüleyicisini açtığınızda yeniden başlatmaları olduğu zaman Whea Logger hatası varsa, kuvvetle muhtemel işlemci bozulmuştur. Voltaj problemlerinden dolayı işlemci soketini, anakarttaki diğer bileşenleri vs. bozma ihtimali de yok değil.

Bir format deneyeceğim ama PC'ye ayarlar sekmesinden neden reset atamadığımı hala anlayamadım.

Pazartesi garantiye göndermek en iyi seçenek gibi.

Bence de hocam. Format en basit iş ancak işletim sistemiyle alakalı bir problem ikide bir sistemi yeniden başlatmaz. Büyük ihtimal dediğimdendir ancak siz kendiniz bile şu an olay görüntüleyicisini açıp, arama kısmına WHEA yazın ve bakın. Çokça WHEA LOGGER hatası varsa zaten işlemcidendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…