4060 Ti 16 GB sistem için bu 600W PSU yeterli mi?

WxArTT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 13400F, RTX4060 Ti 16GB, DDR5 16GB 5600mhz, ASUS H610M-K, 1TB Kioxia Exceria G3+Toshiba 480GB HDD
Asus RTX4060ti 16gb Sistem

Bu sistemdeki kasayı BitFenix'ya da Corsair yaparak almayı düşünüyorum.
Sizce BitFenix 600W yeterli olur mu, Corsair'ı seçip 650W yapmam gerekir mi?
Bir de sistem veya parça olarak başka önerileriniz var mı?
Kasa için bütçem maksimum 34-35 bin TL.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ek:Özellikler
İntel i5 13400f
Asus RTX4060ti 16gb versiyon
Kingston Beast DDR5 16gb CL36 5600mhz ram (daha sonra bi tane daha takıp 2x16 yapacağım)
Asus H610M-K 5600mhz DDR5 anakart
Kasa ve psu belli değil

Son düzenleme:
Attığınız sistem güzel ancak benim açımdan oldukça sorunlu hem işlemci mpk hem 500gb ssd hem marka olarak alt segment markalardan kullanılmış kasa ve ram için hem de bütçe için olarak sınırda bunları yükseltemiyorum.
Bana daha çok beni stabil bir şekilde uzun süre götürecek sağlam bir sistem gerekli. Sadece oyun için değil, yazılım ve blender gibi programlar için de kullanacağım bu yüzden amd ekran kartlarına yanaşmamıştım. Bir de sıcaklık seviyelerinin yüksekliğinden ötürü amd işlemcilere de yaklaşmadım. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
O bütçeye o sistem alınır mı?

Attığınız sistem güzel ancak benim açımdan oldukça sorunlu hem işlemci mpk hem 500gb ssd hem marka olarak alt segment markalardan kullanılmış kasa ve ram için hem de bütçe olarak sınırda bunları yükseltemiyorum.
Bana daha çok beni stabil bir şekilde uzun süre götürecek sağlam bir sistem gerekli. Sadece oyun için değil, yazılım ve blender gibi programlar için de kullanacağım bu yüzden amd ekran kartlarına yanaşmamıştım. Bir de sıcaklık seviyelerinin yüksekliğinden ötürü amd işlemcilere de yaklaşmadım. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

Attığınız sistem güzel ancak benim açımdan oldukça sorunlu hem işlemci mpk hem 500gb ssd hem marka olarak alt segment markalardan kullanılmış kasa ve ram için hem de bütçe olarak sınırda bunları yükseltemiyorum.

Bir dahakine konuda ben şu programlar için sistem arıyorum derseniz daha sağlıklı olur. Malum yazmadığı için bilmek pek mümkün olmuyor. 😀

Paylaştığınız sistemde kasa-PSU tarafında Power Boost adlı globalde hiçbir karşılığı olmayan bir markaya yer verilmiş. Benim sunduğumda ise Enermax tercih edilmiş.

SSD tarafında WD koyulmuş ancak Green serisi olduğu için DRAM zaten barındırmıyor. Lexar'dan tek üst olduğu yan kapasitesi. 😀 Yani giriş seviyesi SSD'ler.

Anakart üreticileri aynı. Yalnız AMD tarafında OC desteği sunulan bir anakart koyulmuş.

GPU markaları aynı.

İşlemciler arasındaki AMD farkını sunmama gerek var mı? Ya da aşağıya sunayım. AMD ısınıyor mevzusunu 500 TL'lik bir soğutucuyla bitiriyorsunuz ama performans farkı kapanmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısacası nasıl bir çıkarım yaptınız bilmiyorum ama sorunlu ve düşük seviyelik bir durum yok. Paranızla tabii ki istediğiniz ve işinize yarayacak şeyi almakta özgürsünüz ancak yanlış bilgilendirme yapmayın. 😀

Bakın sanırım düzgün okumadınız zaten konuyu bunun için açtım? Kasa ve psu seçimini ne yönde yapmam gerektiğini sordum 600w bitfenix mi yoksa corsair 650w kasayı kullanmam daha uygun olur aslen onu sormuştum.

Artı olarak mpkdan bahsettim ki bu konuda da açık kutu olarak geldikleri için biraz tereddütle bakıyorum içim ısınmıyor pek de

Ve yine mesajımı okusaydınız ileride bir 16 daha rakıp 32 yapacağımı söyledim ama 2x8 ram olan bi sistem atmışsınız.(Anakart 2 slotlu)

İşlemciler arasındaki 5-10fps benim için pek önemli değil ortalama olarak yakın seviyedeler ve sıcaklık değerleri birbirine performansları kadar yakın değil bu sebeple intel seçtim. Yoksa laptop tarafında amd seçmiş biri olarak söylüyorum.

Yanlış bişgilendirme yapmayın vs demek yerine önce mesajımı net bir şekilde okumuş olsaydınız...

Daha çok bana sistemin güç ihtiyacı için 600w yeterli olucak mıdır yoksa 650w a geçmem daha mı mantıklıdır o konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ama tercihlerime uygun bir sistem bulunursanız da gerçekten bakmak isterim 😊
Yine de yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bir dahakine konuda ben şu programlar için sistem arıyorum derseniz daha sağlıklı olur. Malum yazmadığı için bilmek pek mümkün olmuyor. 😀

Paylaştığınız sistemde kasa-PSU tarafında Power Boost adlı globalde hiçbir karşılığı olmayan bir markaya yer verilmiş. Benim sunduğumda ise Enermax tercih edilmiş.

SSD tarafında WD koyulmuş ancak Green serisi olduğu için DRAM zaten barındırmıyor. Lexar'dan tek üst olduğu yan kapasitesi. 😀 Yani giriş seviyesi SSD'ler.

Anakart üreticileri aynı. Yalnız AMD tarafında OC desteği sunulan bir anakart koyulmuş.

GPU markaları aynı.

İşlemciler arasındaki AMD farkını sunmama gerek var mı? Ya da aşağıya sunayım. AMD ısınıyor mevzusunu 500 TL'lik bir soğutucuyla bitiriyorsunuz ama performans farkı kapanmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısacası nasıl bir çıkarım yaptınız bilmiyorum ama sorunlu ve düşük seviyelik bir durum yok. Paranızla tabii ki istediğiniz ve işinize yarayacak şeyi almakta özgürsünüz ancak yanlış bilgilendirme yapmayın. 😀

Ben de öyle düşünüyordum emin olamamıştım sadece. Bir de yok ya aslında hiç öyle gerilmelik bi durum yok. Yardımınız için çok teşekkürler iyi günler diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı