4060 Ti 8 GB VRAM 2024'te alınır mı?

Daha fazla  
Bilgisayarıma takviye yapacaktım. Ama kafam çok karıştı birçok arkadaşım 16 GB VRAM almamı önerdi fakat 8 GB ve 16 GB arasında fiyat farkı epey bir fazla. 8 GB yeterli gibi düşünüyorum. Gelecek oyunları ultrada açarsa 8 GB geçer mi? (yeni nesil oyunlar: GTA6 gibi)

Son düzenleyen: Moderatör:

Gelecek oyunlar için 8 GB yetersiz kalabilir fakat günümüz oyunlarının çoğunu ultrada oynarsın.

8 GB gayet yeterli bir miktar. VRAM muhabbeti bazı kişilerin "bilgisayardan en çok ben anlıyorum, ben AMD aldıysam herkes almalı" diye piyasada yaydığı bir konu. GTA 6 için kimse bir şey diyemez, diyen de arkasından sallıyordur çünkü oyunn firması bu konuda daha hiçbir açıklama yapmadı. Velev ki GTA 6 çıktı ve ultrada 12 GB VRAM gerektirdiği ortaya çıktı, zaten o oyun PC'ye çıkana kadar 3-4 yıl geçecek o zaman senin kartın o oyunu zaten ultrada oynatmayacak ayar kısman gerekecek, sen High'a aldığın zaman VRAM tüketimi azalacak yine 8 GB yeterli olacak. Asıl 4060ti 16 GB alın diyen kişiler hiçbir şey bilmiyordur, o arkadaşlarınızı dinlemeyin çünkü 4060ti 16 GB'de o VRAM'i kullanacak kas gücü yok.

4060Ti 16GB VRAM dolduracak kadar güçlü kart
değil, paranı israf etme.
"16 GB varyantıni al" diyen de seni kazıklamaya çalışıyordur, yine aynı söylemleri içerik üreticiler de söylüyor.

Yeni oyunların büyük ihtimalle işlemci ve ekran kartı gereksinimleri artacak, 4060Ti ile ilerleyen süreçte sağlam oyunları ultra ayarlarda oynayabileceğine imkan vermiyorum.

Sen ilerisi için VRAM'i değil kas gücünü düşün. 4060 Ti ileride Ultra için yeterli olacak mı ki 8 GB VRAM yeterli olsun? 4060 Ti 16 GB almak mantıklı değil. Hem pahalı, hemde adı 16 GB sadece kendisinde 16 GB VRAM'i kullanacak güç yok. GTA6 şu kadar VRAM kullanacak diyemeyiz. Oyun hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz.

8 GB gayet yeterli bir miktar. VRAM muhabbeti bazı kişilerin "bilgisayardan en çok ben anlıyorum, ben AMD aldıysam herkes almalı" diye piyasada yaydığı bir konu.
16 GB kart kakalamaya çalışan içerik üreticilerini de es geçmemek lazım, insanları yanlış yönlendiriyorlar 3-5 lira için.

4060ti zaten şuan bile bazı oyunlarda VRAM limiti yüzünden texture kıstırıyor ancak bu oyunları oynamana engel bir şey değil. 1-2 yıl sonra çıkacak oyunlarda her şeyi ultraya alıyım diye düşünmezsen gayet yeterli olur. 16gb ile aradaki fark azsa 16gb modeli almak elbette daha mantıklı ancak üstüne 4-5k para eklemeye değecek bir şey yok. Aslında en başında düz 4060'a yine 8gb, 4060ti'a 12gb VRAM vermeleri lazımdı ama Nvidia işte.

16 GB kart kakalamaya çalışan içerik üreticilerini de es geçmemek lazım, insanları yanlış yönlendiriyorlar 3-5 lira için.
Vallaha çoğunu takip bile etmiyorum. O sözde içerik üreticilerinden çok daha rasyonel ve doğru verilerle paylaşım yapılan subredditler var onları takip ediyorum.

Şöyle bir durum var 4060ti 8 ile 4060ti 16 arasında fark yoksa alınır yoksa üstüne fark vermeye değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…