4060 Ti 8 GB VRAM 2024'te alınır mı?

Ultra ayar kadar gereksiz bir şey yok zaten. Ben o farkı göremiyorum aradaki. Sanki devasa bir görüntü sunuyormuş gibi boş VRAM yiyor.

4060-4060ti genel olarak 1080p oyunculuğu hedeflediği için 8GB gayet yeterli fakat DLSS Frame Generation destekli oyunlarda daha yüksek çözünürlüklere çıkmak istediğinizde 8GB yetersiz kalabilir.

Vallaha çoğunu takip bile etmiyorum. O sözde içerik üreticilerinden çok daha rasyonel ve doğru verilerle paylaşım yapılan subredditler var onları takip ediyorum.
16 GB varyantı piyasaya yeni sürüldüğünde inceleme videolarına bakıyordum, o sıralar alttan alttan videoya yedirdikleri kartları iteleme muhabbet dikkatimi çekti.
Yoksa çokta tın, kale almaya değmezler.

Ultra ayar kadar gereksiz bir şey yok zaten. Ben o farkı göremiyorum aradaki. Sanki devasa bir görüntü sunuyormuş gibi boş VRAM yiyor.
Günümüz yeni nesil yapımlar orta grafik detaylarda bile etkileyici görünüyor. Özellikle yüksek ve ultra grafikler arasındaki kalite farkı minimal düzeyde ama ultra detayların sisteme yükü çok fazla.

Ultra ayar kadar gereksiz bir şey yok zaten.
Evet, çoğu oyunda fark pek anlaşılmıyor zaten, eğer VRAM ve kartın gücü yetiyorsa elbette ayarları gittiği yere kadar köklersin ama ultradan high'a düşünce de oyun bir anda oynanamaz bile hâle falan gelmiyor.

Zaten yeni çıkan optimizasyon özürlüsü oyunlarda en optimize ayarları yaparken mecbur bazı ayarları ultradan aşağı alıyoruz, yoksa görsel kaliteyi doğru düzgün etkilemeyen bir ayar sırf ultrada olduğu için ekstra 20 FPS falan düşürüyor.

16 gb olan modelde tdp değişmedi ve bu yüzden de gerçek bir fps artışı yaşanmadı dile biliyorum. Yani 4060 ti için biraz önemsiz kaldı 16 gb vram. Bence 8 gb modeli alınabilir.

16gb vram almaya karar verdim ileride işlemci de yükseltirsem ekran kartını değiştirmeye gerek kalmaz diye umut ediyorum
Toplayacağım sistem:
Palit RTX 4060 TI 16GB OC
Ryzen 5 5600 6 Core
2X8 16 GB RAM
Kingston 1 TB SSD
Asus Prime B550M

28 bin bi tık tuzlu gibi gözükse de parasına değer. Bu ekonomide alınacak en iyi fiyat bence
Aynı fiyata DDR5 alınabiliyorken DDR4 sisteme 28k gömmek çok çok çok büyük bir saçmalık. Gerçekten 10 kişi gelmiş 16 GB VRAM'in hiçbir anlamı olmadığını çünkü o kartın o kadar VRAM kullanamayacağını söylemiş. Yine de almak istiyorsanız siz bilirsiniz tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…