Arkadaşlar bütçe maksimum 5.000 TL, 2K veya FHD çözünürlükte olabilecek sağlam bir monitör arıyorum.
Hocam bende de benzeri sistem var. Eğer 2k alırsam sorun yaşar mıyım? Çok büyük oyunlar oynamıyorum sadece çıktıkça Sony oyunlarını oynuyorum. Özellikle Spiderman 2 ve TLOU Part 2 bekliyorum onlarda sorun yaşar mıyım?Bu bütçede IPS 2K alamazsın. Bazen 7000 civarlarına bulabiliyorsun açıkçası bu sistem için 2K denmeyebiliyor ama ben bir çok oyunu 2K da oynamayı tercih ediyorum görüntü kalitesinde ciddi anlamda fark oluyor. 24" 1080p monitörde oynuyorum. İmkanım olsa 27" alırdım onu söyleyeyim. ETS2 veya FIFA gibi oyunları rahatlıkla 2K oynarsınız zaten RDR2, Cypberpunk 2077 gibi oyunları ise DLSS ve FG ile 60fps üstünde oynayabilirsiniz ki gayet kabul edilebilir bence. 1080p alacaksan 24" tercih etmek daha iyi olabilir. Çünkü ekran büyüdükçe kesinlik azalacaktır.
Hocam peki monitörler hakkında bilginiz var mı 6 7 k bandında iyi bir 2k monitör var mıdır?Şu anki Spiderman ve TLOU Part 1 e bakınca 2K gayet rahat oynayabiliyorsun ama yeni oyunlarda biraz daha fps kaybı olabilir. Ben kişisel olarak 27" 2K tercih ederim. 24" monitörde bile 1080p gözüme hoş gelmiyor. 90-110 fps olacağına 50-60fps daha iyi grafikleri tercih ediyorum ben. DLSS ve Frame Generation teknolojisinde güvenerek söylüyorum tabi bunları. Kimisi 60fps altına düşmesini kabul etmiyor oynanmaz diyebiliyor veya FG açmak istemeyebiliyor. Benim için anlık takılma olmadıktan sonra stabil 50fps ve üzeri tatmin edicidir. Ayrıca sadece yüksek grafikli oyunlar da oynamıyoruz ve ayarları illa ultraya almak zorunda da değiliz. 1080p ultrada oynayacağıma, 2K high-medium ayarlarda oynarım daha keskin görüntü elde edebilirim. E arada film ve video da izlersin. Keskinlik yani dpi olarak 27 2K çok daha keskin bir ekran sunuyor zaten. İnternetten 2K 4060ti performansına bakıp karar verebilirsin.
Uzun zamandır araştırmadım 7 bin TL altında çok seçenek olmuyor, ancak zaman zaman kampanyalar ile o fiyat ve altına düşebiliyor. 7000-7500 arasında bu seçenekleri bulabildim. ViewSonic VX2780J-2K - ViewSonic VX2780-2K - MSI MAG 275QF - Lenovo Legion R27qe Karşılaştırması - EpeyHocam peki monitörler hakkında bilginiz var mı 6 7 k bandında iyi bir 2k monitör var mıdır?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.