Çözüldü 4060 Ti sistem Minecraft'ta 150 FPS alıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shireis

Femtopat
Öncelikle selamlar hocalarım. i5 12400F 4060 Ti 16 GB RAM bir sisteme sahibim. Fakat Minecraft'ta 150 FPS alıyorum ortalama. Diğer insanların daha düşük sistemle benden daha yüksek FPS aldıklarını görünce şüphe düştü içime. Biraz sosyale baktım daha önce de pek bir konu göremedim bunun ile alakalı. Herhangi bir mod shader vs. yüklü değil. Bunu 1.21.1 oynarken fark ettim kontrol amaçlı 1.16 girdim ve 1.16'da da 150 civarları FPS alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar.

Ekran kartına takılı olan güç kablosunu kontrol et. Ben montaj sırasında tam takmadığımı fark etmediğim için uzun bir süre boyunca bütün oyunları normalden 60-70 FPS kadar düşük bir şekilde deneyimlemiştim...

Anladım hocam OptiFine kullanıyorum zaten genellikle ama OptiFine'siz bu kadar düşük FPS neden alıyor olabilirim bir bilginiz var mı? Ayrıca sağ olun İris'e de bakacağım.
Chunklar kaçta? 20 üzeriyse normal.

Anladım hocam OptiFine kullanıyorum zaten genellikle ama OptiFine'siz bu kadar düşük FPS neden alıyor olabilirim bir bilginiz var mı? Ayrıca sağ olun Iris'e de bakacağım.

İris ile deneyin. Java'nın optimizasyonu berbat. Zaten Bedrock sürümünü oynasanız anlarsınız. Yağ gibi akıyor, chunklar kat kat daha hızlı yükleniyor. Java sürümü çok dengesiz.

Ekran kartına takılı olan güç kablosunu kontrol et. Ben montaj sırasında tam takmadığımı fark etmediğim için uzun bir süre boyunca bütün oyunları normalden 60-70 FPS kadar düşük bir şekilde deneyimlemiştim...

Hocam ufak bir elden geçirdim ama sorun yok gibi görünüyor.

12'de hocam.

İris ile deneyin. Java'nın optimizasyonu berbat. Zaten Bedrock sürümünü oynasanız anlarsınız. Yağ gibi akıyor, chunklar kat kat daha hızlı yükleniyor. Java sürümü çok dengesiz.

Anladım hocam indirip bakacağım şimdi.

Minecraft ekran kartı oyunu değil.

Değil. 13100F 22 chunk 250-1400 arası değişiyor FPS'im. Ayarları yapınca çok daha yüksek fps alacak arkadaş. Bu fps'ler kader değil.

Hocam ufak bir elden geçirdim ama sorun yok gibi görünüyor.

12'de hocam.

Anladım hocam indirip bakacağım şimdi.
Haklı. Ben Bedrockta 49 chunk oynarken java da 15 oynuyordum.

Minecraft’ın İçinde de Birtakım Grafik Ayarları Vardır. Video Ayarlarından Buraya Bakabilirsin. Bilgisayardan Anlamam Ama Söylediğin Kadarıyla İyi bir sistemin var. Yani 150 Fps Normal Değil. Benim Önerim “Diğer Kötü Sistemler” Dediğin sistem Sahipleri iletişime geçip bir kere Daha aynı Grafik Seviyesinde Test etmenizi öneriyorum.
Test için:
Chunk (12)
İşleme Chunku (Yüksek olsun Farketmez)
Grafikler (Şahane!)

Bunlar Bilgisayarı Test Etmen için yeterli.
Dilersen Daha hassas Bir test için Ayarlar-Video Sekmesinden Diğer Seçenekleride Birbirinizle Aynı yapabilirsiniz.

İpucu: Eğer Minecraft Oynamak istiyorsanız ve Hala Fps’iniz Düşükse Bedrock Sürümü Katbekat daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı