4060 Ti sisteme yapılması gereken ayarlar nelerdir?

kartesa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bu sistemi satın aldım ve cuma günü teslim alacağım. 10 senelik emektardan geçiş yapacağım için BIOS'u güncelleyip Windows kurduktan sonra hangi sürücüleri indirmeliyim ya da anakarttan XMP açmam gerekiyor mu vs. pek bir bilgim yok. Sistem parçalarını aşağıya attım. Anakartın BIOS'u için siteye girdiğimde 2. fotoğrafta attığım 4 tane sürücü var bunları kurmam gerekiyor mu içlerinde ekran kartı sürücüsü de var bu anakartı ilgilendiren bir şey mi? Karışık olduysa kusura bakmayın her şey düzgün olsun istiyorum.

1716932925017.png

Dosya Ekleri

• 1716933056021.png
    1716933056021.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba anakart ile alakalı sürücüler için geçerli mi dediğiniz?

Hayır. Anakarta BIOS güncellemesi hariç pek bir şey yapmanıza gerek yok. Onu da ayrı olarak yapacaksınız. Görev yöneticisinden bellek frekansını kontrol edin. Eğer olması gerekenden düşükse bios üzerinden ayarlamanıza da yardımcı oluruz.

Merhaba anakart ile alakalı sürücüler için geçerli mi dediğiniz?

Hayır, anakart ve diğer bileşenlerle ilgili sürücüleri Windows Update hallediyor genelde. Ekran kartı sürücüsünü indirmeniz yeterli olur.

Tabii işin test kısmından bahsetmeme gerek yok, Cinebench R23 testlerini vesaire gerçekleştirirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

İnternet ile alakalı sorun yaşarsanız Ethernet kartınızın driverini güncelleyebilir veya eski sürüme döndürebilirsiniz aklınızda bulunsun. Ben bu şekilde çözmüştüm bir ara da söyleyeyim dedim.

İnternet ile alakalı sorun yaşarsanız Ethernet kartınızın driverini güncelleyebilir veya eski sürüme döndürebilirsiniz aklınızda bulunsun. Ben bu şekilde çözmüştüm bir ara da söyleyeyim dedim.

Teşekkür ederim ilginiz için. Sistemi anlamak adına soruyorum örnek olarak ekte attığım anakart ses sürücüsünü Windows güncellerken otomatik mi indiriyor?

Hayır, anakart ve diğer bileşenlerle ilgili sürücüleri Windows Update hallediyor genelde. Ekran kartı sürücüsünü indirmeniz yeterli olur.

Tabii işin test kısmından bahsetmeme gerek yok, Cinebench R23 testlerini vesaire gerçekleştirirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim. Forumda sistem aldıktan sonra yapılacak testler hakkında bir rehber varsa benimle paylaşma şansınız var mı?

Dosya Ekleri

• resim_2024-05-29_010551936.png
    resim_2024-05-29_010551936.png
    3,7 KB · Görüntüleme: 31
Teşekkür ederim ilginiz için. Sistemi anlamak adına soruyorum örnek olarak ekte attığım anakart ses sürücüsünü Windows güncellerken otomatik mi indiriyor?

Genelde bir çoğunu otomatik indirir, indirmediği/eksik indirdiği sürücü varsa burada konu oluşturabilirsiniz. Aygıt yöneticisine de bakarsınız zaten, sarı ünlemli sürücüler varsa donanım kimliği paylaşırsınız, düzeltir yardımcı oluruz.

Genelde birçoğunu otomatik indirir, indirmediği/eksik indirdiği sürücü varsa burada konu oluşturabilirsiniz. Aygıt yöneticisine de bakarsınız zaten, sarı ünlemli sürücüler varsa donanım kimliği paylaşırsınız, düzeltir yardımcı oluruz.

Anladım teşekkür ederim. Cuma günü teslim aldıktan sonra bir sıkıntıyla karşılaşırsam tekrar konu açıp sizlerin yardımına sığınacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı