Çözüldü 4060 Ti taktığım sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Zekotha

Hectopat
SSD veya HDD modeli
ADATA SU 630
Ekran kartı
MSI RTX 4060 TI Ventus 3X 8G OC 128 Bit GDDR6
Anakart
AsRock B450M-HDV 4.0
İşlemci
Ryzen 5 2600
Sistemim şu şekilde.
ASRock B450M HDV 4.0
8x2 DDR4 RAM.
Ryzen 5 2600.
600W High Power PSU.
MSI 4060 Ti.
3 gün önce RX 580 kartımın sürücülerini DDU ile kaldırıp yerine 4060 Ti karta geçiş yaptım ve driverlarını son sürüme yükselttim. Ekran kartı nasıl sökülür çok bilmediğim için ekran kartını çıkartırken zorlandım ve anakarta zarar vermiş olma ihtimalim var her ne kadar görünürde bir şey olmasa da. önce monitöre görüntü gelmedi internette RAM'leri tak çıkar demiş birisi taktım çıkardım bu sefer görüntü geldi ama sadece 8 GB RAM'i gördü. Sonrasında RAM'lerin yerlerini değiştirdim bu sefer 16 GB olarak görüp açıldı sistem ama 15dk sonra mavi ekran verip kapandı, açıldığında tekrar 8 GB RAM'i iptal etmiş. Tak çıkar yer değiştir yapa yapa en sonunda o kısmı hallettim derken bu sefer kasaya ufak bir temasımda bilgisayar kapandı açtığımda yine 8 GB görüyordu.

En son biraz daha tak çıkar yapa yapa o kısmı hallettim şu an 16 GB kullanabiliyorum. Bugün Discord'da arkadaşlarımla konuşurken Witcher 3 girdim kart performansını test etmek için ve PC 2dk içinde yine mavi ekran verdi. Bilgisayarı aç kapa yaptım tekrardan Discord girip oyunu açtım ve yine aynı sürede mavi ekran yedim. Sonrasında tekrar bilgisayarı açıp Discord'a girmeden oyun oynamayı denedim 15dk kadar herhangi bir problem olmadan oynadım ve kapattım. Sistem genel olarak biraz kararsız çalışıyor gibime geliyor özellikle oyunlarda. Bugün R5 5600 siparişi verdim geldiğinde onu takıp BIOS güncelleyip format atacağım bilgisayara. Minidump dosyalarını alta ekledim. Rica etsem kontrol edip problemle ilgili bilgi ve tahminlerinizi yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Amd Ryzen Master yazılımını tamamen bilgisayardan kaldırın.

Bios güncelle. İnanılmaz eski kalmış. Versiyon 3.10 kullanıyorsun, şuan versiyon 10 çıkmış.

Machine ID Information [From Smbios 3.2, DMIVersion 0, Size=1486] BiosMajorRelease = 5 BiosMinorRelease = 14 BiosVendor = American Megatrends Inc. BiosVersion = P3.10 BiosReleaseDate = 07/18/2019 SystemManufacturer = To Be Filled By O.E.M. SystemProductName = To Be Filled By O.E.M. SystemFamily = To Be Filled By O.E.M. SystemVersion = To Be Filled By O.E.M. SystemSKU = To Be Filled By O.E.M. BaseBoardManufacturer = ASRock BaseBoardProduct = B450M-HDV R4.0

Aşağıdaki linkten indirip güncelleyin.

Chipset sürücüsünü denetim masasından kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın.

start end module name fffff804`7dce0000 fffff804`7dced000 amdgpio2 (deferred) Image path: \SystemRoot\System32\drivers\amdgpio2.sys Image name: amdgpio2.sys Browse all global symbols functions data Timestamp: Wed Mar 11 14:15:48 2020 (5E68C864) CheckSum: 0000FA1F ImageSize: 0000D000 Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4

Aşağıdaki linkten chipset sürücüsünü indirip, yükleyin.

Mavi ekranlardan biri: "tpm.sys" adındaki sys dosyası. Bu dosya TPM Device Driver dosyası olarak da bilinir. Yani driver kaynaklı bir hata olarak bilinir.

Cmd yönetici olarak çalıştırıp sfc/ scannow komutunu uygulayın ve %100 olmasını bekleyin.

Cmd yönetici olarak çalıştırıp DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu uygulayın ve %100 olmasını bekleyin.

DISM restore health komutu sfc/ scannow komutuna göre tek farkı internet üzerinden eksik veya hataları dosyaları bulup onarması ile bilinir. İkisi de temel de aynı görevi görmektedir.

Sorunların devam etmesi halinde yeni sadece yeni oluşan minidumplar ile tekrar beni etiketle.
PSU yetersizdir yazacaktım ancak PSU'yu da yazmışssınız yeterli olması lazım. Ben anlayamadım şahsen ancak bende sistemime 4060 Ti takacağım umarım bir sorun yaşamam. Geçmiş olsun hocam, umarım bilen birileri çıkar. Yardımcı olur mu bilmiyorum ama tam olarak neresi hasar almış olabilir, oraların fotoğrafını atabilirseniz belki fikir oluşabilir bilemiyorum.

@lazye Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Başka bir konuda minidump analizlerinizi gördüm. Rica etsem bir kontrol etme şansınız olur mu?

Bu aralar elimde PC olmuyor iş sebebiyle yoğunum ama elime geçip boş zamanım olursa inceleyebilirim.

Amd Ryzen Master yazılımını tamamen bilgisayardan kaldırın.

Bios güncelle. İnanılmaz eski kalmış. Versiyon 3.10 kullanıyorsun, şuan versiyon 10 çıkmış.

Machine ID Information [From Smbios 3.2, DMIVersion 0, Size=1486] BiosMajorRelease = 5 BiosMinorRelease = 14 BiosVendor = American Megatrends Inc. BiosVersion = P3.10 BiosReleaseDate = 07/18/2019 SystemManufacturer = To Be Filled By O.E.M. SystemProductName = To Be Filled By O.E.M. SystemFamily = To Be Filled By O.E.M. SystemVersion = To Be Filled By O.E.M. SystemSKU = To Be Filled By O.E.M. BaseBoardManufacturer = ASRock BaseBoardProduct = B450M-HDV R4.0

Aşağıdaki linkten indirip güncelleyin.

Chipset sürücüsünü denetim masasından kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın.

start end module name fffff804`7dce0000 fffff804`7dced000 amdgpio2 (deferred) Image path: \SystemRoot\System32\drivers\amdgpio2.sys Image name: amdgpio2.sys Browse all global symbols functions data Timestamp: Wed Mar 11 14:15:48 2020 (5E68C864) CheckSum: 0000FA1F ImageSize: 0000D000 Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4

Aşağıdaki linkten chipset sürücüsünü indirip, yükleyin.

Mavi ekranlardan biri: "tpm.sys" adındaki sys dosyası. Bu dosya TPM Device Driver dosyası olarak da bilinir. Yani driver kaynaklı bir hata olarak bilinir.

Cmd yönetici olarak çalıştırıp sfc/ scannow komutunu uygulayın ve %100 olmasını bekleyin.

Cmd yönetici olarak çalıştırıp DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu uygulayın ve %100 olmasını bekleyin.

DISM restore health komutu sfc/ scannow komutuna göre tek farkı internet üzerinden eksik veya hataları dosyaları bulup onarması ile bilinir. İkisi de temel de aynı görevi görmektedir.

Sorunların devam etmesi halinde yeni sadece yeni oluşan minidumplar ile tekrar beni etiketle.

Çözüm
Hocam cevabın için çok teşekkür ederim. BIOS sürümünü 3.10da tutmamın sebebi sitede 3.10 ve üstündeki sürümlerde "ASRock do NOT recommend updating this BIOS if you are going to use Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU on your system." yazıyor olması. Yeni aldığım R5 5600 bunlardan biri olmadığı için yarın onu takıp BIOS'u öyle güncelleyeceğim ve diğer dediklerinizi yapacağım. Umarım çözülür teşekkür ederim tekrardan

Çözüm olarak işaretlenebilir. Çok teşekkürler hocam. Yeni işlemciyi takıp BIOS güncelledikten sonra bir problem kalmadı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…