Sistem:
Ryzen 7 5300G.
RTX 4060 Ti.
ASUS TUF Gaming anakart.
Corsair 16 GB RAM.
500 GB MSI SSD.
1 TB WD sabit disk.
Alacağım PC bu sizce nasıl değişiklik yapayım mi bütçe 20000 zorlarsam 25000.
Bir de bu PC'ye kaç watt PSU gerekir ve saatte kaç watt elektrik harcar bilgisayardan pek anlamıyorum o yüzden sordum.
Yapacaksan bir tek RAM arttırabilirsin 32 yapabilirsin onun dışında çok oyun oynayacaksan SSD 1 TB olmalı bence HDD yerinede SATA SSD tercih edilmeli.
Ayrıyeten işlemci değişmeli harici GPU alıyorsun APU işlemci almamalısın.
Sistem:
Ryzen 7 5300G.
RTX 4060 Ti.
ASUS TUF Gaming anakart.
Corsair 16 GB RAM.
500 GB MSI SSD.
1 TB WD sabit disk.
Alacağım PC bu sizce nasıl değişiklik yapayım mi bütçe 20000 zorlarsam 25000.
Bir de bu PC'ye kaç watt PSU gerekir ve saatte kaç watt elektrik harcar bilgisayardan pek anlamıyorum o yüzden sordum.
Öncelikle 5300G Ryzen 7 değil Ryzen 3, ve bir apu işlemci yani ekran kartı alacaksan apu işlemci almanın hiçbir anlamı yok G serisi işlemciler Dahili GPU ile basit oyunlar oynamanı sağlar, 4060 Ti hali hazırda net verileri olmamasına karşın 200-225W TDP değerleri ile gelecek gibi tahmin ediliyor, 20-25 bin ₺ bütçeye çok daha başarılı hazır sistemler alabilirsin sana tavsiyem yeni ekran kartlarının detaylarının ve fiyatlarının ortaya çıkmasını bekle.
Öncelikle 5300G Ryzen 7 değil Ryzen 3, ve bir APU işlemci yani ekran kartı alacaksan APU işlemci almanın hiçbir anlamı yok G serisi işlemciler Dahili GPU ile basit oyunlar oynamanı sağlar, 4060 Ti halihazırda net verileri olmamasına karşın 200-225W TDP değerleri ile gelecek gibi tahmin ediliyor, 20-25 bin ₺ bütçeye çok daha başarılı hazır sistemler alabilirsin sana tavsiyem yeni ekran kartlarının detaylarının ve fiyatlarının ortaya çıkmasını bekle.