4060 Ti vs RX 6600 XT

Bütçe
30000

Saber01_

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim R5 5600X 32 GB DDR4 3200MHz RAM 750W PSU mevcut şu anki kullanmış olduğum ekran kartı RX 6600 XT yükseltmek istediğim kart ise 4060 Ti sizce değiştirmek mantıklı olur mu? Şimdiden herkese iyi forumlar.

Sistemim R5 5600X 32 GB DDR4 3200MHz RAM 750W PSU mevcut şu anki kullanmış olduğum ekran kartı RX 6600 XT yükseltmek istediğim kart ise 4060 Ti sizce değiştirmek mantıklı olur mu? Şimdiden herkese iyi Sosyaller.

5070 alabilirsin eğer ileride işlemciyi de yükseltmeyi düşünüyorsan.

30.000TL bütçen var GPU için yazdığın kadarıyla neden 4060 Ti alıyorsun? 9060XT 16 GB alabilirsin cok daha iyi olur, monitörün 1080p ise.

Anakartın modelini yazmayı unutmuşum MSI B550M Tomahawk maksimum 4000 serisi ekran kartı destekliyor AMD de ise 7000 serisi olanlar o yüzden fiyatlara bakım 4060 Ti uygun gibi gelmişti kararsız kaldım.

5070 alabilirsin eğer ileride işlemciyi de yükseltmeyi düşünüyorsan.

Anakartım desteklemiyor maalesef desteklese bende düşünmüştüm.

Anakartın modelini yazmayı unutmuşum MSI B550M Tomahawk maksimum 4000 serisi ekran kartı destekliyor AMD de ise 7000 serisi olanlar o yüzden fiyatlara bakım 4060 Ti uygun gibi gelmişti kararsız kaldım.
Destekliyor neden desteklemesin? Pcı 5.0 yerine 4.0 kullanmış olucaksın sadece.

Zaten işlemci değiştirmeyi düşünüyorsan dedim yani AM5 platformuna geçeceksen düşünebilirsin 5070 veya birkaç bin TL pahalıya 9070XT. Bu anakartta da kullanırsın fakat işlemci biraz zorlanır.

Nereden duydun bunu? Desteklemiyor gibi bir durum söz konusu değil. PCIE mimarisi çift taraflı olarak kendinden önceki veya sonraki nesilleri çalıştırır. PCIE 3.0 anakarta 5.0 destekli bir ekran kartı takabilirsin veya 5.0 bir anakarta 3.0 destekli ekran kartı da takabilirsin. Düşük olanın bant genişliği kadar hız alabiliyor olsan da bu pratikte çok sorun değil. RTX5090 PCIE 3.0'da bile çok minimal performans kayıpları yaşıyor. O slotların veri yolu güncel kartların ihtiyacından çok daha geniş oluyor. Şu an PCIE 5.0 olarak pazarlanan kartların hiçbiri 5.0'ı tam kapasite kullanacak düzeyde değil. Bu bütçelerde alacağın kartın 4.0'da tıkanma ihtimali yok.

Destekliyor neden desteklemesin? PCI 5.0 yerine 4.0 kullanmış olacaksın sadece.

İnternet sitesinde desteklenen ekran kartları kısmında Max 4000 serisi ve AMD 7000 serisi var üzeri yok üretici firma ile de iletişime geçtim sitede yazan kartlar desteklenmektedir dediler.

Nereden duydun bunu? Desteklemiyor gibi bir durum söz konusu değil. PCI-e mimarisi çift taraflı olarak kendinden önceki veya sonraki nesilleri çalıştırır. PCI-e 3.0 anakarta 5.0 destekli bir ekran kartı takabilirsin veya 5.0 bir anakarta 3.0 destekli ekran kartı da takabilirsin. Düşük olanın bant genişliği kadar hız alabiliyor olsan da bu pratikte çok sorun değil. RTX5090 PCI-e 3.0'da bile çok minimal performans kayıpları yaşıyor. O slotların veri yolu güncel kartların ihtiyacından çok daha geniş oluyor. Şu an PCI-e 5.0 olarak pazarlanan kartların hiçbiri 5.0'ı tam kapasite kullanacak düzeyde değil. Bu bütçelerde alacağın kartın 4.0'da tıkanma ihtimali yok.

Reisim dediğin doğrudur bir şey diyemem ama MSI Türkiye temsilcisi ile de görüştüm sitede bulunan Support kısmında yazan kartlar desteklenmektedir dediler.

İnternet sitesinde desteklenen ekran kartları kısmında Max 4000 serisi ve AMD 7000 serisi var üzeri yok üretici firma ile de iletişime geçtim sitede yazan kartlar desteklenmektedir dediler.

Reisim dediğin doğrudur bir şey diyemem ama MSI Türkiye temsilcisi ile de görüştüm sitede bulunan Support kısmında yazan kartlar desteklenmektedir dediler.
Tamam kankam sen MSI Türkiye temsilcisine inanmaya devam edebilirsin öyleyse. Günceli dururken daha eski model kart satın alman buradaki insanları etkilemeyecek. Bilgisayar donanımı satan bir firmanın çalışanlarının donanımdan zerre anlamayan tipler olması şaşırtmadı açıkçası. Türkiye'de alıştığımız şeyler. O temsilciye piyasadaki tonla AM4 tabanlı RTX5000-RX9000 kartlı sistemlerin nasıl çalıştığını da sorarsın bir ara. Vereceği cevabı çok merak ettim.

Ne saçmalık bu? Param Güvende ile al dene kendin gör çalışıp çalışmadığını böyle bir rezillik yok ya. PCI slotu eski sadece çalışmaması için bir sebep yok.

MSI nerede saçma iş var oraya gider olmuş, macun değişmeyi garanti dışı bırakmak ve şimdi de ürün hakkında bilgisi olmayan bir temsilci işe almak koskoca firmanın rezilliğine bakar mısın ya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı