4060 Ti yanına i5-13400F darboğaz yapar mı?

LauhytX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle iyi sosyaller.
Ben yakın bir tarihte yeni bir bilgisayar topladım, bilgisayar özellikleri;

Gigabyte 4060 Ti 8 GB VRAM.
Intel i5-13400F işlemci.
16 GB 3200MHz RAM.

Oyunlarda düşük ayarlarda, yüksek ayarlarda aynı FPS'i veriyor. Bir arkadaşım darboğaz yaptığını söyledi, bu işlemci 4060 Ti ekran kartına darboğaz yaşatır mı? Yoksa yazılımsal bir problem midir acaba?

Evet hocam ortalama %30 civarı bir darboğaz var 1080p çözünürlükte ama sizi çok rahatsız etmez bence.

@LauhytX hocam sorun darboğazdan kaynaklı değil. Farklı bir sebep arayın. Hangi oyunlarda öyle oluyor?

@LauhytX hocam sorun darboğazdan kaynaklı değil. Farklı bir sebep arayın. Hangi oyunlarda öyle oluyor?

Fortnite Valorant vb LoL'de ise 200FPS'i geçmiyor sisteme güvenip 240Hz monitör aldım.

Valorant'ta 1080p Low ayarlar, NVIDIA refleks düşürme açık+takviye, FXAA, 16X ayarlarda 200FPS alıyorum.

Fortnite Valorant vb LoL'de ise 200FPS'i geçmiyor sisteme güvenip 240Hz monitör aldım.

Valorant'ta 1080p Low ayarlar, NVIDIA refleks düşürme açık+takviye, FXAA, 16X ayarlarda 200FPS alıyorum.
fps sabitlemeye baktın mı peki diğer oyunlarda aynı sorun var mı

FPS sabitleme kapalı. Tüm oyunlarda bu şekilde durum normalin neredeyse %60ı kadar FPS alıyorum.
bilmiyorum bende amd ryzen 5500 ekran rx6600 var valoda düşüğe çekersem 800 fps lere çıkıyor yüksekte 450 500 civarı garip bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…