4060 Ti'dan 5000 serisine geçilir mi?

Emekli Hitman

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
7800x3D ile kullanıyorum. Monitörüm 4K ama ben karttan ötürü 2K da kullanıyorum. Sizce kartı ikinci elden 10-15k ya satıp 5000 serisinden bir karta geçmek mantıklı mı? Yoksa 2K çözünürlükten devam mı edeyim.

Yakında MFG 3. taraf programlarda stabil olarak çalışmaya başlayacaktır, gereksiz masraf olur.

7800x3D ile kullanıyorum. Monitörüm 4K ama ben karttan ötürü 2K da kullanıyorum. Sizce kartı ikinci elden 10-15k ya satıp 5000 serisinden bir karta geçmek mantıklı mı? Yoksa 2K çözünürlükten devam mı edeyim.

Bence geçilir 4060 Ti güç anlamında bence yetersiz bir kart.
Bende 4060 vardı sattım 5 serisini bekliyorum.

MFG tam olarak nedir hocam. Cahilliğime verin. İnternette yazınca son kullanma tarihi diyor.
5000 serisi neredeyse hiç saf güce katkı yapmıyor. Asıl olay Multi Frame Generation dediğimiz olay. Normalde 4000 serisi kartlar FG ile FPS'i iki katına çıkarıyor. Ancak Nvidia olayı abarttı ve bunu 4 katına çıkarttı 5000 serisi ile.

5000 serisi neredeyse hiç saf güce katkı yapmıyor. Asıl olay multi Frame Generation dediğimiz olay. Normalde 4000 serisi kartlar fg ile FPS'i iki katına çıkarıyor. Ancak NVIDIA olayı abarttı ve bunu 4 katına çıkarttı 5000 serisi ile.

Tamamdır ben kısaltmasını çıkaramamıştım. Bildiğim kadarı ile mfg GPU'daki bir donanım, 3. parti uygulamalar derken mod olarak eklenmesi gibi bir şeyi mi kastettiniz.

Tamamdır ben kısaltmasını çıkaramamıştım. Bildiğim kadarı ile mfg GPU'daki bir donanım, 3. parti uygulamalar derken mod olarak eklenmesi gibi bir şeyi mi kastettiniz?
Lossless Scaling'te var zaten ayarı misal. Sadece stabil değil, stabilleşirse çok az fark kalır Nvidia'nın verdiğiyle.

Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum fakat 4060Ti ile 1080P monitör kullanıyorum. Şu anda geçilir mi? 4K ile 5070 düşünüyorum. Solid ve Altium üzerinde 3D çizim yapıyorum fazlasıyla yeterli fakat fiyatlar çok uçuk değil. Bir de PUBG, EA FC 25 gibi oyunlar oynuyorum oynadığım çoğu oyunda ray tracing desteklenmiyor. Sizce değer mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı