4060'lı laptopa 2K monitör alınır mı?

Sagurata

Kilopat
Merhaba. Laptopta 8 GB VRAM'li 4060 bulunmakta. Şu an kullandığım monitörüm çok eski olduğu için güzel bir monitör almak istiyorum. Dizi, film, video izlerken güzel kalitede olması için 2K monitör düşündüm fakat benim bilgisayarımın oyunları 2K kaldıracak seviyede olduğunu pek düşünmüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemem lazım? 1080p monitör almak mı, yoksa 2K bir monitör almam mı daha mantıklı olur?

4060 için 1080p çok daha mantıklıdır, ama mesela diyelim ki valorant falan oynuyorsun, monitör hz'i 144 falansa o zaman 2 k alabilirsin, fakat hikayeli oyunlarda özellikle 3A oyunlarda, dlss + fg ile belki 60ı yakalarsında son dönemde çıkan oyunlar için 45 falan alırsın maks.

Bir tik daha guclu RX 6750 XT kartimla 4K 60FPS God of War oynuyordum dun televizyondan. 2K ozellikle DLSS'le cok rahat oynarsin.

Ayrica almisken kesenin agzini biraz acip Hz degil renk gamutu yuksek modellere bakmani oneririm. Minimum %100 sRGB al. Saglam panelden dandige gecince resmen siyah beyaz oluyor renkler.

Hocam en büyük endişem zaten ileride çıkacak oyunlar için. Orta ayarlarda DLSS+FG ile 60 üstü alabilirsem 2K'da benim için yeter. RTX falanda umrumda değil 2024'de artık 1080p monitöre para vermek istemiyorum.

Hocam en büyük endişem zaten ileride çıkacak oyunlar için. Orta ayarlarda DLSS+FG ile 60 üstü alabilirsem 2K'da benim için yeter. RTX falanda umrumda değil 2024'de artık 1080p monitöre para vermek istemiyorum.
1080p de alsan 1440p de alsan 8 GB VRAM'den ötürü 4060'ın ömrü pek uzun olmayacak, dolayısıyla geleceğe yönelik bir satın alım olması açısından 1440p daha mantıklı olur.

Oyun konularından hiç anlamam ama Berkay Hocaya katılıyorum.
Mümkünse 1440P monitör alınmalı. 1080P de kullanırsınız. 1440P ye ihtiyaç duyduğunuz zamanlar da olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…