4070 laptop düşük FPS veriyor

sansTR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Operating System: Windows 10 Pro 64-bit
System Manufacturer: Asus Rog Strix
System Model: B550-E Gaming Wifi
Processor: AMD Ryzen 5 5600
Memory: 32GB
Card name: NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER
Herkese iyi sosyaller, HP Victus 16-S0001NT cihazını aldım ve oyunlarda ekran kartını %100 kullanmasına rağmen 10 FPS üzerine çıkmıyor sadece birkaç kez normal değerlerini gördü sonra yine aynı sorunu yaptı. Değerler ekte göründüğü gibidir. (sanırım işlemci kullanımında sıkıntı var.)
Özellikleri:
NVIDIA RTX 4070(120W)
AMD Ryzen 7 7840HS.
32 GB RAM.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-18 211412.png
    2 MB · Görüntüleme: 39
Sorun işlemci gibi duruyor. İşlemci ısısınıda paylaşır mısınız?

Sorun işlemci gibi duruyor. İşlemci ısısınıda paylaşır mısınız?

Hocam MSI uygulamasında işlemci ısısı görünmüyor ama ben Core Temp ile baktığımda sıcaklık 60-80 civarında geziyor. Ayrıca görev yöneticisinde 4.5GHz'lere kadar çıktığını gösteriyor.

Bir çok sebep olabilir aslında. Ekran kartınızın driver güncellemesini yaptınız mı?
Rust ayarlarınız hangi grafik modunda?
Pildeyken fps kısıtla kapalı mı açıkmı ona bakın.
Diğer oyunlarda da böyle yapıyor mu?
Gaming modda hybrittemi kullanıyorsunuz yoksa sadece yük ekran kartında(mux switch aktif mi) mı?

Hocam şimdi şöyleki; ekran kartım güncel durumda.
Rust'ta 1080p çözünürlüğünde düşük ayarlara da aldım 2K Ultra ayarlara da aldım değişen bir şey olmadı.
Windows'un güç ayarları yüksek performansa ayarlı ve şarja takılıyken oyuna giriyorum.
Evet diğer oyunlarda da (BF1, Payday2 vb.).
Hybrit modda da denedim sadece ekran kartı modunda da denedim değişen bir şey olmadı.(MUX switchin ne olduğunu bilmiyorum.)

Ekran kartınızın kullanımı kaç?

Ekte göründüğü gibi %100

Hocam dahili ekran kartını mı kullanıyor acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…