4070 laptopa hangi Windows kurulmalı?

CelalShengor

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GeForce GTX 1050 Gaming 2GB
Intel Core i5-4670 3.40Ghz
12 Gb DDR 3 1600 Mhz Ram
ASUS H81M-K Anakart
Laptopun markası HP Victus özellikleri Link

AMD Ryzen 7-7840HS​

16 GB RAM​

NVIDIA GeForce RTX 4070​

512 GB SSD​

Arkadaşım yeni bir laptop aldı FreeDOS olduğu için Windows'u kendimiz kurmamız gerekecek. Ama Windows 10 mu kursak 11 mi kursak diye arada kaldık. Forumda bazı kişiler Windows 11 yüksek performanslı sistemlerde iyi çalışıyor diyor bazıları Windows 10 daha stabil sorunsuz diyor. Cevaplarınızı bekliyorum hocalarım.

AMD Ryzen 7-7840HS​

16 GB RAM​

NVIDIA GeForce RTX 4070​

512 GB SSD​

Arkadaşım yeni bir laptop aldı FreeDOS olduğu için Windows'u kendimiz kurmamız gerekecek. Ama Windows 10 mu kursak 11 mi kursak diye arada kaldık. Forumda bazı kişiler Windows 11 yüksek performanslı sistemlerde iyi çalışıyor diyor bazıları Windows 10 daha stabil sorunsuz diyor. Cevaplarınızı bekliyorum hocalarım.
Kesinlikle 11 zaten 10 1 sene içinde güncelleme almayı bırakacak. Tiny 11 da kurulabilir eğer daha yüksek performans isteniyorsa.

AMD Ryzen 7-7840HS​

16 GB RAM​

NVIDIA GeForce RTX 4070​

512 GB SSD​

Windows 11.

İkisi arasında pek bir fark yok kullanım bakımından, destek bitene kadar Windows 10 öneririm, kendim 3060 Ti ekran kartı ile 10'dan 11e geçtim yavaşlama hızlanma gibi olaylar olmadı.

Bence Windows 10 deneyin beğenmezseniz güncelleme basın.

Windows 11 kurmanızı öneririm. 24H2 sürümü ile AMD işlemcilere performans artışı geliyor. Ayrıca güncel laptoplar Windows 10 desteklemiyor artık. ( desteklemiyor derken bazı sürücüler Windows 10 için çıkarılmadığı için sürücü hatası veriyor.)

Verdiğiniz linkteki laptop a ait resmi sürücüler burada.

Buradan görebilirsiniz kendi sitesinde sadece Windows 11 driver bulunuyor.

Karar size ait.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı