4070 laptopa hangi Windows kurulmalı?

Hepinize teşekkür ederim hocalarım Windows 11 kuracağım. Bir sorum daha var Windows 11 Pro mu kurulmalı Windows 11 Home mi?

Yani sistem düşük olsa 10, değilse 11 kur. Aralarında dağlar kadar fark yok zaten.
Bazı laptoplar W11 uyumlu oluyor. Mesela ben kendi laptopuma W10 kurarsam hoparlörler çalışmıyor.

Hepinize teşekkür ederim hocalarım Windows 11 kuracağım. Bir sorum daha var Windows 11 Pro mu kurulmalı Windows 11 Home mi?
Kesinlikle Home. Bende Pro var bir artısını görmedim en kısa zamanda Home kuracağım.

Windows 11, çeşitli sürümlerle sunuluyor ve her bir sürüm farklı özellikler ve kullanım senaryoları hedefliyor. İşte Windows 11 sürümleri arasındaki temel farklar:

1. Windows 11 Home:
    • Hedef Kullanıcı: Kişisel kullanıcılar ve ev kullanıcıları.
    • Özellikler: Temel Windows 11 deneyimini sunar. Windows Update, Microsoft Store, Microsoft Edge gibi standart uygulamaları içerir. Ayrıca, oyunlar için DirectStorage ve Auto HDR gibi özellikler desteklenir.
    • Güvenlik: Temel güvenlik özellikleri bulunur, ancak bazı gelişmiş güvenlik özellikleri ve yönetim araçları eksiktir.
  2. Windows 11 Pro:
    • Hedef Kullanıcı: Küçük işletmeler ve profesyoneller.
    • Özellikler: Windows 11 Home sürümüne ek olarak BitLocker (disk şifreleme), grup politikası yönetimi, uzaktan masaüstü bağlantısı gibi iş ve güvenlik özellikleri sunar. Ayrıca, daha fazla yönetim ve yapılandırma seçenekleri sağlar.
    • Güvenlik: Daha gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip, özellikle BitLocker gibi araçlarla verilerinizi korur.
  3. Windows 11 Pro for Workstations:
    • Hedef Kullanıcı: Yüksek performans gerektiren iş yükleri ve profesyonel kullanıcılar.
    • Özellikler: Windows 11 Pro’nun tüm özelliklerini içerir, ayrıca daha güçlü donanım desteği, yüksek performanslı dosya sistemleri (ReFS), ve daha hızlı veri erişimi gibi ek özellikler sunar.
    • Güvenlik: Yüksek performans ve güvenlik özellikleri sağlar.
  4. Windows 11 Enterprise:
    • Hedef Kullanıcı: Büyük işletmeler ve kurumsal ortamlar.
    • Özellikler: Windows 11 Pro’nun tüm özelliklerine ek olarak, gelişmiş güvenlik ve yönetim araçları sunar. Örneğin, Windows Defender Application Guard, Windows Defender Credential Guard ve daha fazla yönetim araçları içerir.
    • Güvenlik: Çok katmanlı güvenlik ve geniş yönetim seçenekleri sağlar.
  5. Windows 11 Education:
    • Hedef Kullanıcı: Eğitim kurumları ve öğrenciler.
    • Özellikler: Windows 11 Enterprise sürümüne benzer güvenlik ve yönetim özellikleri içerir, ancak eğitim kurumları için özel olarak optimize edilmiştir.
    • Güvenlik: Eğitim ortamında ihtiyaç duyulan güvenlik ve yönetim özelliklerine odaklanır.
  6. Windows 11 SE:
    • Hedef Kullanıcı: Eğitim kurumları, özellikle düşük maliyetli cihazlar için tasarlanmıştır.
    • Özellikler: Daha basit bir kullanıcı deneyimi sunar ve Windows 11 Home’a benzer özelliklere sahip olup, sadece belirli uygulamaları destekler. Bu sürüm, düşük maliyetli ve düşük performanslı cihazlar için uygundur.
    • Güvenlik: Eğitim ortamları için uygun güvenlik ve yönetim özelliklerine sahiptir.
Her sürüm, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış çeşitli özellikler ve araçlar sunar. Kendi kullanım senaryonuza göre en uygun sürümü seçmek, deneyiminizi optimize edecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı