4070 Super R5 7500F için PSU önerisi

solid10

Kilopat
Merhaba, başlıkta gördüğünüz gibi bir sisteme sahibim ve kaliteli Gold sertifikalı bir PSU almak istiyorum. Bir önceki sistemimde herhangi bir elektrik kesilmesinde, fiş çekildiğinde vs. bütün boot ayarlarım falan sıfırlanıyordu ve bilgisayar kafayı yiyordu adeta. RAM, işlemci anakart bütün parçaları değiştirdim ancak sorun çözülmedi. Bir tek PSU kaldı ve sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Eski PSU'm da Cooler Master markaydı ancak böyle problemler yine de yaşıyordum. Sorun yaşamamak adına kaliteli bir PSU önerebilirseniz sevinirim. Bazı forumlarda dolaştım ve bu PSU'nun çokca övüldüğünü gördüm. Sizce bu fiyattan almak mantıklı mı, başka verebileceğiniz tavsiye var mıdır?

Attığınız iyi hocam hem de Gold'muş 650 ve üzeri sistemi taşıyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığınız gayet iyi ama belki piyasada daha ucuzu vardır araştırmak lazım.

Merhaba, başlıkta gördüğünüz gibi bir sisteme sahibim ve kaliteli Gold sertifikalı bir PSU almak istiyorum. Bir önceki sistemimde herhangi bir elektrik kesilmesinde, fiş çekildiğinde vs. bütün boot ayarlarım falan sıfırlanıyordu ve bilgisayar kafayı yiyordu adeta. RAM, işlemci anakart bütün parçaları değiştirdim ancak sorun çözülmedi. Bir tek PSU kaldı ve sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Eski PSU'm da Cooler Master markaydı ancak böyle problemler yine de yaşıyordum. Sorun yaşamamak adına kaliteli bir PSU önerebilirseniz sevinirim. Bazı forumlarda dolaştım ve bu PSU'nun çokca övüldüğünü gördüm. Sizce bu fiyattan almak mantıklı mı, başka verebileceğiniz tavsiye var mıdır?

Aynı fiyat ama siz karar verin hangisi kalteliyse onu alın bence.

Ben de fiyat performans açısından kararsız kaldım. Corsair mı daha iyidir MSI mı acaba? Ayrıca eğer F/P olarak daha mantıklı bir ürün bulma ihtimalim varsa alma konusunda acele etmek istemem.

Birebir aynı ikilem içerisindeyim. Bir çok video izledim.İncelemeler içerisinde de hem Corsair hemde MSI'ı öneren bir çok kişi var.Corsair RM750e'de gördüğüm kadarıyla 12vhpwr çıkışı ve kablosu bulunmuyor. MSI'da bu çıkış ve kablosu var 450W'a kadar destekleyen. O yüzden benim tercihim MSI olacak gibi şuan.

Sağ olun cevabınız yardımcı oldu oldukça, fiyatı da göz önünde bulundurursak baktığınız başka model var mı, veya sırf 12VHPWR kablosu için daha fazladan para vermeye değer mi? Ayrıca MSI modeli için internette birkaç aşırı sesli problemiyle alakalı video gördüm. Bu probleme sahip olanlara denk geldiniz mi hiç?
@SeyfiTek

Son düzenleme:
Açıkçası ben 3 model arasında kalmıştım. BitFenix Gold 750W 80+Gold, Corsair RM'e 750W 80+Gold ve MSI MAG A-GL 750W 80+Gold arasında kalmıştım. Corsair'de 750W olan modelde iki adet PCI 8 pin çıkışından 12VHPWR dönüştürücü şeklinde oluyor bağlantı. MSI da ise uç kısmı sarı olan daha kullanışlı bir direk 12VHPWR kablosu ve çıkışı ile geliyor. YouTube tarafında da pcbuilder sayfasında 2024 en iyi PSU'ları seçtiği videoda 750W için ilk önerdiği PSU'da MSI oluyor. Fan sesi olarak düşündüğümüzde aslında hangi PSU için araştırma yapsanız hepsinde bu seslerin olduğu modeller denk gelebiliyor o yüzden ben fan sesi olayına çok takılmadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı