4070 Super sistem 55 FPS'ye kadar düşüyor

Makaleler
1
Yer
İzmit/Kartepe
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Z690P İntel İ7 12900K CORSAIR 32GB (4x8GB) RGB Pro MSI MPG A850GF 850W +80 Gold PF360 Samsung 250GB 960 EVO/ Sandisk Plus 1 TB /1 TB 7200 RPM Asus Rog Strix RTX 3080 Phanteks P500A RGB Asus VG248QE 24” 144hz 1ms Asus VG259QM 280hz
Meslek
Aşcı
Merhaba arkadaşlar, 3070 Ti ve 5600'lü sistemimi satarak yeni bir bilgisayar aldım. Özellikleri resim olarak atıyorum. Önceki sistemde zar zor cok nadir olarak 90 FPS'in altına inerken bu sistemde 55'lere kadar düşebiliyor. BIOS güncelledim, Windows son sürüm, ekran kartı son sürüm, EXPO açık. Yardımlarınızı bekliyorum. Kasaya sonradan 16 GB RAM ve sıvı soğutma ilavesi yapıldı.

Dosya Ekleri

• pc.jpg
    59,2 KB · Görüntüleme: 1.887
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tek kanal ram kullanıyorsunuz tek kanal fazla performans veremeyebilir size tavsiyem çift kanal ram kullanın örneğin 2x8 veya 2x16 kullanabilirsiniz bunun dışında darboğaz olabilir
Dual 32 gb sistem.
Benzer sistemi bende aldım. Ranlerin gecikme süresi çok fazla XPG 6800 cl 34 aldım bios üzerinden özel ayarlar açılıyor 6000 cl30 üzerine timing leri tinghnest alıyorum. Ne drop oluyor ne birşey.
O kadar yüksek değilde belki daha düşük cl olan ram bakabilirim.

Dual 32 GB sistem.

O kadar yüksek değil de belki daha düşük CL olan RAM bakabilirim.

Bende RTX 4070 Super işlemci olarak Ryzen 7 5700X kullanıyorum oyunun ismi ne 1080p de mi kullanıyorsun bende de The Forest'te öyle bir sorun olmuştu 100'den 55'e düşüyordu bir anda yazılımsal bir sıkıntı olabilir oyun ismi çözünürlük yazın ona göre bakalım.

Steam PUBG olması lazım ss de öyle

Onu nasıl kapatıyorum tam olarak anakartdan baktım bulamadım.

Doğru

Bilmiyorum ki o yüzden olabilir ekran kartını hiç kullanmıyor normal bir şey değil o PUBG ekran karti oyunu onu araştır sen nasıl kapatabilirim diye

Onu nasıl kapatıyorum tam olarak anakartdan baktım bulamadım.

Doğru

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
anakartin ASUS'larda böyle galiba ama MSI da nasıl bilmiyorum

Ayarı buldum kapattım bir deneyelim bakalım.

Düzelmedi hala

Son düzenleme:
AMD chipset driverı yükleyin varsa kaldırıp tekrar yükleyin sorun yazılımsal duruyor o işlemcinin 1080p darboğaz miktarı Max yüzde 15-20 olur. 1080p için ekran kartını tam kullanmak istiyorum derseniz yükseltme yapmanız mantıklı olacaktır.

Sorun yalnızca RAM. Tek kanal çalıştırdığınız için böyle oluyor. Çözüm basit, tercihen aynı olacak şekilde bir RAM daha almak.
Ramlar dual cıft slot kardeşim. 16x2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…