4070 Super ve 4070 Ti arası fark nedir?

Medrehzr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, kasa topluyorum. Sadece işlemci ekran kartı ve RAM'ler kaldı.
Bunlar için önerileriniz neler?
Kasam Hyte y60.
Anakartım MSI MB B650 Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci için 13 14 TL bütçem var ekran kartı içinde 4070 super almayı düşündüm ama işlemciyi kısıp 4070 Super Ti almak mı mantıklı?

Nerede yazıyo hocam 8 gb vram 1080p için sınırmış. Yıllarca 2-4 gb vram'e sahip olup 1080p oynayan insanlar var aha bu da örneği:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üstelik Vram'den daha önemli olan şey ekran kartın modelidir. Yani sen şimdi mesela 2060 12 gb Vram ile 4070 12 gb Vram'in 4k'da aynı performansı vereceğini düşünüyorsun o zaman.

Sence biz low ayarlardan mı bahsediyoruz? Aç bakayım bir Alan Wake 2 ne oluyor. Ayrıca vram ile performans ilişkisinden nerede bahsettim ben? Kafandan söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi atma ortaya. Vram düşük olması demek oyun açılmayacak demek değil ayrıca drop yiyip durursunuz yeni oyunlarda. Kas gücü - vram uyumu olmazsa o kas gücünün de bir anlamı kalmaz.

Alan Wake 2 yüksek ayarlarda 15.5 gb vram kullanıyor 4K'da. FF 16 15'i görüyor. 16 sınır derken bundan bahsediyoruz. Artık yeni ve güncel oyunlar yüksek ayarlarda 16'ya yürüyor. Rt, pt gibi teknolojilere hiç girmiyorum bile. Deneyin Cyberpunk'ta görün. Videoları da var.

Kusura bakmayın da 1080p için 4 gb yeterli diyen insanı ciddiye alamam. Siz de almayın kısa sürede pişman olursunuz.

4070 ve 4070 Super kas gücü olarak da 4K hedefli kartlar değiller. Vram olarak hiç değiller. Ömrü kısa olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı