Sistem yeni sayılır farklı bir ekran kartı kullanmadım, AMD işlemcim olduğu için programı da kullanabilirim diye düşünmüştüm, yanılmışım.
GeForce Experience de tam kullanım değerlerini gösteren ayar açık fakat işlemci sıcaklığını göstermiyor yine de, öyle bir olayı yok programın sanırım. Uygulama üzerinde son 5 dk yı kaydetme özelliği var ama kayıtlı videoyu izlediğimde değerleri göstermiyor. Bu yüzden sorun yaşadığım zaman kaydettiğim kaydı incelediğimde değerleri göremedim. Uzun süreli oyun oynadığında anlık FPS düşüşü yaşıyorum, o yüzden telefon ile çekmem pek mümkün değil, program aracılığıyla yapabilirim gibi görünüyor ancak. Ne zaman takılacağı belli olmuyor, çok nadir oluyor zaten. Daha önceden de %1 ve %0.1 FPS değerlerim düşük geldiği için oyundan kaynaklanması ihtimalini düşünmedim, birde beraber oynadığım arkadaşlarımın aynı sorunla karşılaşmadığını biliyorum. Normalde %1FPS değer minimum 60-70 FPS ise standart bende 20-30'larda olabiliyordu. Bunlardan dolayı bilgisayarın stabil olmadığını düşünüyorum.
Ekran kartı sürücülerini GeForce Experience aracılığıyla gğncelliyorum DDU ile silip siteden yüklemem gerekir mi, bir de chipset sürücüsünü geçenlerde AMD sitesinden güncellenmiştim, anakart sitesinin destek sayfasındaki sürücü sürümü daha eskiydi, diğer sürücülerin üzerine düşmedim Windows kendisi hallediyor diye duymıştum.