4070 Ti için İşlemci önerisi

Bütçe
5000-6000 TL

Kabardino

Hectopat
Mehabalar,

Yakın zamanda sistemimi yenilemeyi düşünüyorum. Bunun içinde iyi bir indirim yakalarsam 4070 Ti almayı ve AM5 platformuna geçmeyi düşünüyorum. Bu ekran kartı için Ryzen 5 7600 bekliyordum. Fakat fiyatı saçma bir şekilde Ryzen 5 7600X'ten pahalı. O yüzden biraz kafam karışmış durumda. Bu fiyata bu işlemci mı? Yoksa Intel'e dönmek daha mı mantıklı olur?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Öncelikle tavsiyemi 1440p için veriyorum. Bu kartın hakkı 1440p çünkü. 7600-7600X fiyatları cidden çok saçma durumda şu an. AM5 daha mantıklı ileriye dönüklük açısından ama şu anda almanız gerekiyorsa, AM5'e geçişin makul bir fiyat seviyesinde olmasını beklemek istemiyorsanız benim tavsiyem 13400F olur. Şu an fiyatı da çok iyi bence.

Öncelikle tavsiyemi 1440p için veriyorum. Bu kartın hakkı 1440p çünkü. 7600-7600X fiyatları cidden çok saçma durumda şu an. AM5 daha mantıklı ileriye dönüklük açısından ama şu anda almanız gerekiyorsa, AM5'e geçişin makul bir fiyat seviyesinde olmasını beklemek istemiyorsanız benim tavsiyem 13400F olur. Şu an fiyatı da çok iyi bence.

Beklemek derken ne kadar sürer? Tahmini bir görüşünüz var mı?

i7 13700KF kullanıyorum tafsiye ederim 2 oyunu üst üste açsam bile sıkıntı çıkarmadı.
Bütçemi aşıyor hocam.

Beklemek derken ne kadar sürer? Tahmini bir görüşünüz var mı?
Valla ne yalan söyleyeyim, yok. AMD'nin bundan sonraki AM5 soket CPU'ları çıktığında biraz daha makul seviyeye gelir diye düşünüyorum. Yine de siz 4070Ti'ı alıp 4-5 sene kullanacaksanız AM5'e geçme ihtiyacınız yok, 4-5 sene sonra PC'yi elden çıkarıp AM6 sokete geçersiniz, AM5 norm değil nihayetinde.

Valla ne yalan söyleyeyim, yok. AMD'nin bundan sonraki AM5 soket CPU'ları çıktığında biraz daha makul seviyeye gelir diye düşünüyorum. Yine de siz 4070Ti'ı alıp 4-5 sene kullanacaksanız AM5'e geçme ihtiyacınız yok, 4-5 sene sonra PC'yi elden çıkarıp AM6 sokete geçersiniz, AM5 norm değil nihayetinde.
4070 Ti'ın hakkını vericek bir işlemci alsam daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca önerdiğiniz işlemci için teşekkür ederim fakat %33 civarında bir darboğaz çıkıyor. 4200 lira için bu miktar çok gibi geldi.

4070 Ti'ın hakkını vericek bir işlemci alsam daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca önerdiğiniz işlemci için teşekkür ederim fakat %33 civarında bir darboğaz çıkıyor. 4200 lira için bu miktar çok gibi geldi.
Gidip darboğaz sitelerinden mi hesap yaptınız? 13400F gayet yeterli bir işlemci 4070Ti için. O tarz sitelere göre 5800X3D bile yüzde 30 darboğaz yapıyor, hatta 7600X bile yüzde 28 darboğaz yapıyor gösteriyor, 1440p'de, hem de 4070Ti'a. Zaten forumda da bu tarz siteler yasaklı.

Gidip darboğaz sitelerinden mi hesap yaptınız? 13400F gayet yeterli bir işlemci 4070Ti için. O tarz sitelere göre 5800X3D bile yüzde 30 darboğaz yapıyor, hatta 7600X bile yüzde 28 darboğaz yapıyor gösteriyor, 1440p'de, hem de 4070Ti'a. Zaten forumda da bu tarz siteler yasaklı.
Fikir olması açısından bakıyordum. Çok saçma değerler gösterdiğini düşünmüyorum açıkcası. Sonuçta 5800X3D çok üst düzey bir işlemci değil. Neden bu şekilde bir tepki verdiniz? Öğrenmek amaçlı soruyorum.

Fikir olması açısından bakıyordum. Çok saçma değerler gösterdiğini düşünmüyorum açıkcası. Sonuçta 5800X3D çok üst düzey bir işlemci değil. Neden bu şekilde bir tepki verdiniz? Öğrenmek amaçlı soruyorum.
Gelip soru sorsanız, şöyle şöyle bir sitede şu oranda darboğaz gösteriyor, doğru mudur deseydiniz cevap verirdim de sitenin dediğini direkt doğru kabul edip yazmışsınız, dolayısıyla böyle bir tepki söz konusu oldu. Bu siteler forumda yasaklı çünkü güvenilir sonuçlar vermiyor. Denemek bedava, fikir versin diye kullandığınız siteyi yorum olarak atmaya çalışabilirsiniz, başta forum izin vermeyecek. Sizin düşüncenize kalmış bir şey değil yani, objektif olarak güvenilir sonuçlar vermiyor bu tarz siteler ki forumda yasaklanmış. Genel olarak da internetten araştırabilirsiniz teknoloji subredditlerinde ya da forumlarda neler yazılmış bu tarz siteler hakkında.

5800X3D'nin performansı hakkında bilgi sahibi olduğunuzu düşünmüyorum, gayet üst düzey bir işlemci, 4070Ti'a darboğaz yapması söz konusu dahi olamaz. 7600X dahi darboğaz yapıyor gösteriyor 4070Ti'a site, sizce ''saçma'' değerler değil yani bunlar?

Son düzenleme:
Şu anda o sitelerden birisinden bakayım dedim ve evet 7950x ile 4070 ti darboğaz yapıyor. Anladınız mı neden tercih edilmediğini?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı