4070 Ti için İşlemci önerisi

Bütçe
5000-6000 TL
Gelip soru sorsanız, şöyle şöyle bir sitede şu oranda darboğaz gösteriyor, doğru mudur deseydiniz cevap verirdim de sitenin dediğini direkt doğru kabul edip yazmışsınız, dolayısıyla böyle bir tepki söz konusu oldu. Bu siteler forumda yasaklı çünkü güvenilir sonuçlar vermiyor. Denemek bedava, fikir versin diye kullandığınız siteyi yorum olarak atmaya çalışabilirsiniz, başta forum izin vermeyecek. Sizin düşüncenize kalmış bir şey değil yani, objektif olarak güvenilir sonuçlar vermiyor bu tarz siteler ki forumda yasaklanmış. Genel olarak da internetten araştırabilirsiniz teknoloji subredditlerinde ya da forumlarda neler yazılmış bu tarz siteler hakkında.

5800X3D'nin performansı hakkında bilgi sahibi olduğunuzu düşünmüyorum, gayet üst düzey bir işlemci, 4070Ti'a darboğaz yapması söz konusu dahi olamaz. 7600X dahi darboğaz yapıyor gösteriyor 4070Ti'a site, sizce ''saçma'' değerler değil yani bunlar?
Site hakkındaki söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Fakat 5800X3D'nin hala üst düzey bir işlemci olmadığını savunuyorum. Aynı 7600X gibi. Zaten bu fiyat bantlarında üst düzey bir işlemci söz konusu dahi olamaz. O yüzden skalanızı güncellemenizi öneririm. Yine de yorumlarınız için teşekkürler.

Site hakkındaki söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Fakat 5800X3D'nin hala üst düzey bir işlemci olmadığını savunuyorum. Aynı 7600X gibi. Zaten bu fiyat bantlarında üst düzey bir işlemci söz konusu dahi olamaz. O yüzden skalanızı güncellemenizi öneririm. Yine de yorumlarınız için teşekkürler.
Sizin ne savunduğunuz önemli değil. Teknik konularda senin, benim görüşüm diye bir şey söz konusu değil. 1440p'de RTX 4080'i dahi çoğu zaman besleyebilen bir işlemcinin üst düzey olmadığını iddia ederseniz size sadece gülerim. Bilmiyorsunuz, bilmediğiniz konuda inatla biliyormuş gibi yorum yapıyorsunuz, komik gerçekten. Madem birbirimize öneriler veriyoruz, ben de bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmamanızı öneriyorum. İyi sosyaller.

....

5800X3D'nin performansı hakkında bilgi sahibi olduğunuzu düşünmüyorum, gayet üst düzey bir işlemci, 4070Ti'a darboğaz yapması söz konusu dahi olamaz. 7600X dahi darboğaz yapıyor gösteriyor 4070Ti'a site, sizce ''saçma'' değerler değil yani bunlar

4070Tİ için , 5800x3d mi daha kararlı, 7700x mi peki ?

Mehabalar,

Yakın zamanda sistemimi yenilemeyi düşünüyorum. Bunun içinde iyi bir indirim yakalarsam 4070 Ti almayı ve AM5 platformuna geçmeyi düşünüyorum. Bu ekran kartı için Ryzen 5 7600 bekliyordum. Fakat fiyatı saçma bir şekilde Ryzen 5 7600X'ten pahalı. O yüzden biraz kafam karışmış durumda. Bu fiyata bu işlemci mı? Yoksa Intel'e dönmek daha mı mantıklı olur?

Şimdiden teşekkürler.
Intel:13600K/KF.
AMD:5800x3D.

4070Tİ için , 5800x3d mi daha kararlı, 7700x mi peki ?
7700X daha iyi genel olarak. 3D-V Cache'nin nimetlerini kullanabildiği alanlarda 5800X3D de öne geçebiliyor. Yine de 5800X3D bütçesine çıkabiliyorsanız 7700X daha mantıklı, AM5 platformunda 2025'e kadar rahatsınız nihayetinde.

7700X daha iyi genel olarak. 3D-v Cache'nin nimetlerini kullanabildiği alanlarda 5800x3D de öne geçebiliyor. Yine de 5800x3D bütçesine çıkabiliyorsanız 7700X daha mantıklı, AM5 platformunda 2025'e kadar rahatsınız nihayetinde.

Bütçe olarak bir sıkıntım yok. 7900 içinde niyetlenmedim ama 3, 4 yıl sonra upgrade edeceğim için 7700X şimdilik yeterli diye düşünüyorum. Yıllardır git Intel gel Intel, ama bu sefer oğluma oyun için topladığım PC'yi AMD'den tercih ettim :) render olacak ama ben de arada sırada madvr'den film açarım.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı