Üstte belirttiğim bileşenleri değiştirmeye karar verdim. Bu kararı verirken ileride 4060 Ti veya 4060 çıktığında ona uygun bir ortam yaratmayı amaçlıyorum. Bu yüzden daha üst seviye olan 4070 Ti ekran kartına göre sistemi toplamaya özen gösteriyorum ki riske girmeyeyim.
İlk olarak bu bileşenlerden almak istediklerimi aşağıya sıralıyorum:
1-) Ryzen 7 7600X - 5000TL.
2-) Gigabyte B650M DS3H AMD - 4000TL.
3-) Kingston Fury Beast RGB 16 GB (2x8) DDR5 6000 MHz - 2300TL.
4-) PSU olarak elimde Sharkoon SHP650 V2 650W Power Supply var. Acaba bu yeterli olacak mıdır, yoksa yenisini almak şart mı?
5-) kasa için bir şey bulamadım önerilerinize açığım! (fp tercihimdir) - PSU ile kasa öneriniz varsa daha iyi olur. PSU + kasa bütçem maksimum 2-2.5k arası.
6-) CPU soğutucu olarak da önerilere açığım! (fp tercihimdir) - Max 2K.
Birlikte kullanacağım diğer bileşenler:
ASUS Dual 2060 EVO.
7200RPM 2TB hard disk.
2-3 adet M.2 SSD ( sayısı anakartın kapasitesine bağlı )
2 adet Artics 140mm fan var duruma göre takabilirim.
hatırlatma: sistemi 2060 ekran kartıyla birlikte kullanacağım. İleride 4060 takabileceğim bir sistem toplamayı esas alıyorum. Bunu yaparken de bir üst modeli olan 4070 Ti'a göre bir sistem kurmayı amaçlıyorum.
Hocam kasa öneriside alabilir miyim. Bu 2 bileşen bir tık fazla masraflı oluyor bu arada bana. Kasayla psu önerisi de alabilirim. 650watt 80+ yetmez mi bir de sizce ?
Hocam kasa öneriside alabilir miyim. Bu 2 bileşen bir tık fazla masraflı oluyor bu arada bana. Kasayla psu önerisi de alabilirim. 650watt 80+ yetmez mi bir de sizce ?
Matrex55 kasayı atmıştım zaten.
Yeterli olur fakat tam tüketime yakın olması yerine boşta daha çok W bulunması daha iyi olur.
Şimdilik 650W ile kullanabilirsiniz fakat elinize para geçen ilk zamanda PSU değişikliği yapmanızı öneririm.
Kasa olarak daha ucuz bir model alınabilir,ekran kartı modeliniz nedir?
Kartın sığacağı daha uygun mesh,hava akışı iyi olan bir kasa ile 750W PSU almak daha iyi olur.
Matrex55 kasayı atmıştım zaten.
Yeterli olur fakat tam tüketime yakın olması yerine boşta daha çok W bulunması daha iyi olur.
Şimdilik 650W ile kullanabilirsiniz fakat elinize para geçen ilk zamanda PSU değişikliği yapmanızı öneririm.
Kasa olarak daha ucuz bir model alınabilir,ekran kartı modeliniz nedir?
Kartın sığacağı daha uygun mesh,hava akışı iyi olan bir kasa ile 750W PSU almak daha iyi olur.
yazımda belirttiğim gibi ekran kartım şu anlık 2060 ileride 4060 olacak çıktığında.
Kasa,psu ve cpu soğutucuyu en f/p şeklinde çözmek istiyorum. Attığınız sıvı soğutmayı almak bence de mantıklı olacaktır ama bu kasa psu olayında ucuza kaçmam gerekiyor maalesef.
Sıvı soğutma yerine stok fan alınabilir mi, mesela