4070 Ti sisteme 750W yeterli mi?

LuciferM.

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 ay önce hazır sistem satın aldım. Özellikleri ise Ryzen 7 7700X işlemci, 4070 Ti ekran kartı ve 32 GB RAM mevcut. Daha önce burada bir konuda da bahsetmiştim bilgisayarı aldığım günden beri düzgün kullanamadım hep servise gitti bir şey bulunmadan geri gönderildi. Sorunum ise oyun oynadığım ekran kartı ve işlemci kullanım değerleri normalken bir anda ekran kartı kullanımı 20-30 seviyelerine düşüyor ve bir süre böyle devam ediyor. Daha sonra garip bir cızırdama sesine benzer bir ses çıkıyor ve tüm değerler normale dönüyor. Tekrar servise gönderdim ve servis bu sefer güç kaynağının yetersiz olduğunu söyledi emin olamadım burada da sormak istedim. Başlıkta da belirttiğim gibi kasa modelim Corsair iCUE 4000X modeli ve PSU içinden çıkan 750W 80+ Bronze. Sizce dedikleri gibi olabilir mi? Böyle bir sisteme 750W yetmiyor olabilir mi?

Yanıtlarınız için teşekkürler. Gerçekten kaç aydan beri kafayı yiyeceğim. Ekran kartı, işlemci, ana kart hatta sıvı soğutucu bile hepsini servise yolladım ancak hep sorun yok diye geri gönderdiler. Bir kaç saat önce de servis yukarı da bahsettiğim gibi psu ile ilgili olduğunu yetersiz olduğunu söylediler. Hatta bana verilen cevabı olduğu gibi yapıştırıyorum buraya. “Sisteminizin detaylı testlerini yaptık ancak sisteminizde bulunan güç kaynağı yetersiz kalmaktadır. Sistem satın alırken yükselme yapmışsınız ancak bu kısımda güç kaynağı yetersiz kalmış. Ramleriniz EXPO kapalı 5200Mhz şeklinde ayarlandığında sistem sorunsuz çalışıyor.”

Güç kaynağınız cx750f değil mi ? Yetmemesi çok ilginç. Corsair rmx750 kullanıyorum bir süredir, 13700k ve 4070ti ile tam güçte bile sorun yaşamadım. Aynı kalitede olmasa da ikisi de 12v kanalından tam güç veriyor. 12400f ve 4070ti ile 12v kanalından 550watt veren bir güç kaynağı ile bile sorun yaşamamıştım.

Güç kaynağınız cx750f değil mi ? Yetmemesi çok ilginç. Corsair rmx750 kullanıyorum bir süredir, 13700k ve 4070ti ile tam güçte bile sorun yaşamadım. Aynı kalitede olmasa da ikisi de 12v kanalından tam güç veriyor. 12400f ve 4070ti ile 12v kanalından 550watt veren bir güç kaynağı ile bile sorun yaşamamıştım.
Bende şaşırdım. Bana servisteki kişi expo özellikli bir ram ve 1000w olan bir psu ile denediğinde bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. İnanın bende anlamıyorum kaç ay oldu hala bir sonuç yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı