4070 Ti Super için monitör tavsiyesi

occlumencyy

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, keyifli vakitler dilerim. 6700XT'den 4070 Ti Super'e geçiş yaptım. Elimde singleplayer oyunlar için kullandığım ASUS TUF VG27AQZ 2560x1440 165Hz monitörüm ve rekabetçi oyunlar için 1080p Alienware AW2523HF 360Hz monitörüm var. Daha iyi bir deneyim için bu monitörlerden birini satıp OLED panel bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. Şu iki modelin arasında kaldım:
  1. Odyssey G8 OLED https://amazon.com.tr/dp/B0BS6WZ7RK
  2. Odyssey G6 OLED https://www.akakce.com/monitor/en-u...3-ms-qhd-pivot-oyuncu-u-fiyati,693676883.html
1 numaralı model için çekincem, 3440x1440 çözünürlük olması sebebiyle ekran kartımı en üst seviyede kullanacağım süreyi çok kısaltmasından çekinmem. 2560x1440 çözünürlüğe kıyasla çok ciddi bir kayıp yaşar mıyım kartın ömrü açısından?
Genel olarak siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız merak ediyorum. Farklı önerilere, çözümlere de açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, keyifli vakitler dilerim. 6700XT'den 4070 Ti Super'e geçiş yaptım. Elimde singleplayer oyunlar için kullandığım ASUS TUF VG27AQZ 2560x1440 165Hz monitörüm ve rekabetçi oyunlar için 1080p Alienware AW2523HF 360Hz monitörüm var. Daha iyi bir deneyim için bu monitörlerden birini satıp OLED panel bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. Şu iki modelin arasında kaldım:
  1. Odyssey G8 OLED Amazon.com.tr
  2. Odyssey G6 OLED https://www.akakce.com/monitor/en-u...3-ms-qhd-pivot-oyuncu-u-fiyati,693676883.html
1 numaralı model için çekincem, 3440x1440 çözünürlük olması sebebiyle ekran kartımı en üst seviyede kullanacağım süreyi çok kısaltmasından çekinmem. 2560x1440 çözünürlüğe kıyasla çok ciddi bir kayıp yaşar mıyım kartın ömrü açısından?
Genel olarak siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız merak ediyorum. Farklı önerilere, çözümlere de açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
Konuyu takipledim, görüşleri merak ediyorum açıkçası.

1. Odyssey G8 OLED https://amazon.com.tr/dp/B0BS6WZ7RK
İşlemci hariç aynı sistemde g6 oled kullanıyorum.
Üzerine 10-15k ekleyecek paranız yoksa ya da vermek istemezseniz alınabilecek tek tercih.
+ ları
360 hz, parlama yapmayan ekran, siyahlar mükemmel, renk gamutu çok güzel özellikle kırmızı renk çok hoşuma gitti, kolay kurulum
- leri
Gelen kutu hiç 24k verdiğinizi hissettirmiyor, standı ve plastik kalitesi vasat, bazı kişliler 360hz de coilwine olduğunu söylüyor şükür bende çıkmadı.

Benim 1 aylık izlenimlerim şu anda bunlar..

Ek olarak g8 de alınabilir. Onda mat ekran yok bildiğim kadarıyla görüntü daha canlı olacaktır. Ben boyutundan dolayı seçmemiştim. Yoksa Vatan indiriminde 20k ya yakalamıştım.

2560x1440 2K çözünürlük 3440x1440 2,7K gibi düşünebilirsiniz literatürde böyle bir tanım yok ama oranlarsak yaklaşık buna geliyor ekran kartı olarak 4070 Ti Super için sorun olmayacaktır tabii rekabetçi oyunlar yüksek FPS için 1080p monitörü kullanacağınızı var sayıyorum.
Diğer bir husus 3440x1440 çokça alışık olunmayan bir yapıda yani uzatılmış bir formda bu da bazı kişilerin hoşuna gitmeyebilir benim tavsiyem bunu seçmeden önce kendinizin direkt olarak görerek karar vermesi bunu 3440x1440 kullanan biri olarak söylüyorum. Bende ilk geldiğinde tereddüt etmiştim acaba yanlış bir karar mı verdim diye ama zamanla bayağı bayağı sevmeye başladım.

İşlemci hariç aynı sistemde g6 oled kullanıyorum.
Üzerine 10-15k ekleyecek paranız yoksa ya da vermek istemezseniz alınabilecek tek tercih.
+ ları
360 hz, parlama yapmayan ekran, siyahlar mükemmel, renk gamutu çok güzel özellikle kırmızı renk çok hoşuma gitti, kolay kurulum
- leri
Gelen kutu hiç 24k verdiğinizi hissettirmiyor, standı ve plastik kalitesi vasat, bazı kişliler 360hz de coilwine olduğunu söylüyor şükür bende çıkmadı.

Benim 1 aylık izlenimlerim şu anda bunlar..

Ek olarak g8 de alınabilir. Onda mat ekran yok bildiğim kadarıyla görüntü daha canlı olacaktır. Ben boyutundan dolayı seçmemiştim. Yoksa Vatan indiriminde 20k ya yakalamıştım.
Bazı yabancı ve yerli forumlarda, g8 olanın kronik sorunları olduğunu iddia eden yorumlara denk geliyorum. Bu beni dediğiniz tercihe daha da yaklaştırdı ama gerçekten karar vermek çok zor. Teşekkürler fikriniz için

2560x1440 2K çözünürlük 3440x1440 2,7K gibi düşünebilirsiniz literatürde böyle bir tanım yok ama oranlarsak yaklaşık buna geliyor ekran kartı olarak 4070 Ti Super için sorun olmayacaktır tabii rekabetçi oyunlar yüksek FPS için 1080p monitörü kullanacağınızı var sayıyorum.
Diğer bir husus 3440x1440 çokça alışık olunmayan bir yapıda yani uzatılmış bir formda bu da bazı kişilerin hoşuna gitmeyebilir benim tavsiyem bunu seçmeden önce kendinizin direkt olarak görerek karar vermesi bunu 3440x1440 kullanan biri olarak söylüyorum. Bende ilk geldiğinde tereddüt etmiştim acaba yanlış bir karar mı verdim diye ama zamanla bayağı bayağı sevmeye başladım.
Gidip bir mağazada canlı canlı görmeyi düşünüyorum, son derece haklısınız. Çözünürlük meselesinde de şu an için kart 3440x1440 değil 4k için bile sorun olmayabilir dediğiniz gibi ama kartın 3440x1440 için ömrünü kestirmek zor geliyor. Alan Wake gibi Wukong gibi oyunlar yeni bir standardın habercisi mi olacak yoksa uç değerler olarak mı kalacaklar kestiremiyorum. Her sene de yeni kart alma isteği duymak istemiyorum açıkçası. Bir yandan ps5 pro'nun çok da güçlü çıkış yapmaması oyunların standardının daha geç üst noktalara geleceğini düşündürüyor ama her fikir fal bakmaktan farksız doğrusu. Kafam çorba oluyor. :)

Bazı yabancı ve yerli forumlarda, G8 olanın kronik sorunları olduğunu iddia eden yorumlara denk geliyorum. Bu beni dediğiniz tercihe daha da yaklaştırdı ama gerçekten karar vermek çok zor. Teşekkürler fikriniz için.

Gidip bir mağazada canlı canlı görmeyi düşünüyorum, son derece haklısınız. Çözünürlük meselesinde de şu an için kart 3440x1440 değil 4K için bile sorun olmayabilir dediğiniz gibi ama kartın 3440x1440 için ömrünü kestirmek zor geliyor. Alan Wake gibi Wukong gibi oyunlar yeni bir standardın habercisi mi olacak yoksa uç değerler olarak mı kalacaklar kestiremiyorum. Her sene de yeni kart alma isteği duymak istemiyorum açıkçası. Bir yandan PS5 Pro'nun çok da güçlü çıkış yapmaması oyunların standardının daha geç üst noktalara geleceğini düşündürüyor ama her fikir fal bakmaktan farksız doğrusu. Kafam çorba oluyor. :)

4070 Ti Super güçlü bir kart uzun süre 3440x1440 besleyebilir tabii rekabetçi oyunlar en yüksek ayarlarda yüksek FPS de sıkıntı olabilir ama onun dışındaki tüm oyunları uzun süre oynatır. Ben 3080 Ti ile kullanıyorum Squad da 100 FPS ortalama alıyorum yüksek ayarlarda bir oyun için gayet yeterli ama rekabetçi oyun için daha fazlasını istiyorsunuz bunun gibi düşünmek lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı