4070 Ti Super R5 5600X sistem açıldığı an kapanıyor

FrankCastle07

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
https://www.n11.com/urun/corsair-vengeance-lpx-cmk16gx4m1e3200c16-16-gb-ddr4-3200-mhz-cl16-ram-1376647?magaza=orjinal-teknoloji
Ekran kartı
GALAX Geforce rtx 4070ti super sg
Anakart
Msi mortar b550m
İşlemci
Amd ryzen 5 5600x
PSU: Performax pg 80+ Bronze 750W.
Ramim : 32 gb
Sıvı soğutucum da bulunmaktadır.

Cihazım açılır açılmaz hiçbir şey yapmadan kapanıyor ve ekran kartı fanları ve sıvı soğutucu fanları hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyor. Ekran kartı driverlarını güncelememe rağmen böyle. Aylardır çözüm bulamıyorum. Ekran kartını yeni aldım. Eskiden böyle bir sorun yoktu. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
PSU: Performax pg 80+ Bronze 750W.
Ramim : 32 gb
Sıvı soğutucum da bulunmaktadır.

Cihazım açılır açılmaz hiçbir şey yapmadan kapanıyor ve ekran kartı fanları ve sıvı soğutucu fanları hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyor. Ekran kartı driverlarını güncelememe rağmen böyle. Aylardır çözüm bulamıyorum. Ekran kartını yeni aldım. Eskiden böyle bir sorun yoktu. Ne yapmam gerekiyor?
Hocam aldığınız kartla işlemciniz darboğaz yapıyor. Ayrıca Anakarttan da oluyor olabilir.

dar boğazdan dolayı böyle ekran gidebilirmi peki? Yükseltmelimiyim işlemcimi ?
Ve ayrıca pc açık kaldığı sürece sürekli cpu gpu kullanımlarına ve ısılarını kontrol ediyorum herhangi bir sorunda yok. Ekranım 2k

sıcaklık değerleri hwumonitorden kontrol ettiğimde sürekli 30 40 dereceleri. Zaten pc açılır açılmaz ekran geldiğinde oluyor bu olay.

Ve ayrıca PC açık kaldığı sürece sürekli CPU GPU kullanımlarına ve ısılarını kontrol ediyorum herhangi bir sorunda yok. Ekranım 2K.

Sıcaklık değerleri hwumonitorden kontrol ettiğimde sürekli 30 40 dereceleri. Zaten PC açılır açılmaz ekran geldiğinde oluyor bu olay.

Hocam bilgisayarın tüm elektrik girişlerini kesip Power tuşuna 10 15 saniye basılı tutar mısınız?

Hocam bilgisayarın tüm elektrik girişlerini kesip Power tuşuna 10 15 saniye basılı tutar mısınız?
Abi inanmazsın her cihazla alakalı bir işlem yaptığımda en az 15 20 saniye basılı tutuyorum gücü kesip ki kaçak varsa atsın diye. Ayrıca ek bilgi psudan 6+2 çift girişli ekran kartına tek psu girişle bağlanmıştım öyle açılıyordu birkaç hafta. Kabloların yerini değiştireyim dedim şimdi ekran da gelmiyor anakartta vga kırmızı ışık yanıyor.

Abi inanmazsın her cihazla alakalı bir işlem yaptığımda en az 15 20 saniye basılı tutuyorum gücü kesip ki kaçak varsa atsın diye.

Ekran kartını doğru monte ettiğinize eminsiniz değil mi hocam tekrar kontrol edin istiyorsanız olmazsa BIOS'u resetlemeyi deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı