4070 Ti Super ve 7800x3D için 650W yeter mi?

safska

Femtopat
Daha fazla  
Yakın zamanda 4070 Ti Super ve Ryzen 7 7800x3D'li bir sistem toplayacağım. PSU olarak 650 watt yeterli mi?

PSU nedir? Modele bağlı olarak ucu ucuna yetebilir.

Kart için minimum 750 watt öneriliyor ortalama kullanımda yeterli olur ama Max kullanımda riskli olabilir.

Yetmez, yük altında büyük olasılıkla sistem kapanır.

Yetmez, yük altında büyük olasılıkla sistem kapanır.

4070 Ti Super - 285W.
7800x3D - 120W.
Geri kalan bileşenler en fazla ne çekecek ki sistem yük altında kapancak 485W ediyor sadece işlemci ve ekran kartı ki bu değerleride tam yük altında alacak. Oyunlarda bu söz konusu olmayacağı için altını çiziyorum kaliteli bir 650W bile iş görür.
Gidip de Rampage türevleri PSU tercih edilmezse sıkıntı yaratmaz.
@safska
TR şartlarında kaliteli diyebileceğimiz FSP ürünleri var ben şahsen bunu öneririm. Satıcısı gamers-arena FSP yetkili satıcısı bende elimdeki 650W modeli oradan aldım bir sıkıntı olmadı. Şunu söyleyeyim ama PSU biraz sesli çalışıyor fanından dolayı ses takıntın varsa iş değişir.
Zamanında test edilmiş;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim almayı düşündüğüm buhttps://www.akakce.com/power-supply...xNoa5pKtgJtW6bU_uQG-8KwQDkeRByehoCXmcQAvD_BwE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…