4070 Ti super vs 4080 Super

Phantomx

Centipat
Daha fazla  
İyi akşamlar perşembe günü Online siparişle “gigabyte 4070 Ti super Aorus master” ekran kartını aldım fakat kafamda acaba biraz daha para ekleyip ”gigabyte 4080 Super Gaming OC modelini alsa mıydım?” sorusu oluştu ekran kartının ne kutusunu açtım ne de içindeki ambalajına dokundum. 2K oyun performansı için aradaki fiyat farkını vermeye değer mi? İlk defa sistem kuracağım için kafam karışık size sorayım dedim. Bu arada işlemcim de AMD 7800x3D olacak belirtmek istedim. Cevaplarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Oyunlari 2k da oynayacaksin zaten dolayisiyla biraz daha verip alinabilir. Bu devirde 1080de oyun sarmaz.
Zaten 2k monitör alacağım 4070 ti super ekran kartını aldığım için 1080p monitör ile işim olmayacak benim kafamda da bu yüzden soru oluştu 4070 ti superin 2k performansı ile 4080 super performansları aradaki 8-9bin liralık farka değer mi ?

Bence değmez. Aradaki 8-9k ile 2k monitör al yoksa eğer.

Bence değmez. Aradaki 8-9k ile 2k monitör al yoksa eğer.
Cevabınız için teşekkür ederim fps testlerini izlediğimde 4070ti super ve 4080 super arasında 20 25 civarı fps fark vardı o yüzden bu soruyu sordum aslında o aradaki farkı vermeye değecek bir ekran kartı farkı olur mu diye uzun ömürlülük açısından kafam karışık bu benim ilk sistemim olacak çünkü daha önce hep laptop kullandım biraz bilgim eksik bu konularda

4080 seni VRAM olarak rahatlatır.

4080 seni VRAM olarak rahatlatır.
4070 ti super ve 4080 superin vram miktarları aynı 16 gb iki şekilde de vram konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama farklı bir noktası varsa bilmiyorum

4070 Ti super ve 4080 Super'in VRAM miktarları aynı 16 GB iki şekilde de VRAM konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama farklı bir noktası varsa bilmiyorum

V RAM kısmına değil de. Yeni gelen ekran kartı seriye hiç bakmadım. Doğrudur. Daha fazla FPS alırsın. Bunun dışında çok fazla bir fark yok. Aynı güncellemeler aynı desteği her iki kartı alacak. Kaldı ki bu ekran kartlarını zorlayacak oyun yok. Bütçene hangisi uygunsa al gitsin. Zaten 2K kullanacaksın. 4070 Ti super bayağı götürür.

Önemli değil zaten 4070 ti ile arada kalmış olsam direkt düşünmeden 4080 ve 4080 supere bakarım vram sıkıntısı yaşamamak için nvidia o konularda pinti malum ben de onu düşündüm zaten bu iki ekran kartını da zorlayacak oyun olmaz diye ama ne bileyim sıfırdan kasa kurmak da meşakkatli bir iş

Evet haklısın sıfırdan kasa kurmak meşaketli bir iş. Kendi 4090 kasam için 110k ya yakın para harcadık. Daha kuramadım. Son parçalar bu hafta içinde gelecek. kasayı nasıl kullanacağına karar verirsen 2K veya 4K gibi kurmak zor olmuyor. Maddi kısmı insanı yoruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…