4070 Ti vs 7900XT

Mehmetgs

Hectopat
https://www.hepsibuRada.com/gainwaR...i-p-HBCV00004BNYQY?uRl_sRc=and-pRoduct-detail

https://www.hepsibuRada.com/sapphiR...i-p-HBCV00003T6PF2?uRl_sRc=and-pRoduct-detail

Merhaba arkadaşlar 2 kart arasında gidip geliyorum.
RX 580 çok beğenmiştim ama daha 1070 kullandım sonra 5700XT'ye gectim ama 1 ay içinde elden çıkardım yazılımsal sorunlar yuzunden. Daha sonra 2070 Super, en sonda 3070 diye devam ettim. 3 senedir 3070 kullanıyorum hiç bana mısın demedi sorun yaratmadı. Bir sure 4K'den assagi simdiye kadar da 2K'den assağı indirmedi beni. Yavas yavaş upgrade yapma zamanı geldi diye düşünüyorum.
7900XT daha güçlü geliyor ama AMD'de yaşanan sorunlar WattMan falan yazilimsal problemler beni 4070 Ti'ye çektiriyor. Sorunsuz yazilimları, NVIDIA optimizasyonları, DLSS 3 fg falan şimdi iki kartı da kullanan arkadaşlara sormak istiyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Benim hedefim 4K da 60, 4K 120 Hz TV 2K 165 monitörüm var ama ben Single oyunlar sevdigim icin 60 kitleyip oynarım. Üstünde gözüm yok altına da düşmek istemem.

Kesinlikle 7900xt DLSS 3 olsa da saf güçte çok daha güçlü bir kart 7900XT ayrıca yakında FSR 3.0 gelecek aradaki Dlss 3 farkı da kapanacak.
Çıkmadan pek güvenmeyin derim hocam, FSR ve DLSS arasındaki fark şuan itibariyle deli dehşet çünkü.

4070ti bence. 7900XT saf güç + VRAM ile geliyor evet doğru, kötü bir kart da değil ama FSR 3.0 sadece AMD kartlara özel bir destek değil ki? RTX kartlar da FSR 3.0 kullanabilirler üstüne FG + DLSS 3 desteğiyle 4070ti her türlü önde.

Hangisi ucuzsa o alınmalı bence. Yeni AMD teknolojileriyle teknolojiler arası fark ciddi azalacaktır. Ama kas gücüyle bir adım önde olur yine AMD. İleri de o çözünürlükte VRAM sorunu olabilir belki. Tartışılır ikisi de her konuyu baz aldığımızda hemen hemen eşit çıkıyor bu yüzden ucuz olan alınmalı bence.

4070 Ti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı