4070 ve 5600 sistemde işlemci tabanlı oyunlarda düşük FPS alınıyor

huseyınqw

Decapat
Daha fazla  
4070 5600 kullanıyorum. Eskiden her şey normal her oyunu oynarken artık LoL vb. işlemciye daha önem veren oyunlarda çok düşük FPS almaya başladım. Özellikle LoL olduğu için belirttim Valorant da aynı şekilde az önce LoL'de maç gireyim dedim maç boyu 100 FPS bile görmedim yani o derece fakat yüksek. Grafikli oyunlarda bu kadar düşük FPS sorunu yaşamıyorum ve bu olanlar sonradan başladı. Eskiden FPS değerleri gayet normaldi bir anda değişmeye başladı. Böyle DDU ile sıfırlama gibi çok şey denedim ama çözemiyorum. Ne yapmalıyım?

4070 5600 kullanıyorum. Eskiden her şey normal her oyunu oynarken artık LoL vb. işlemciye daha önem veren oyunlarda çok düşük FPS almaya başladım. Özellikle LoL olduğu için belirttim Valorant da aynı şekilde az önce LoL'de maç gireyim dedim maç boyu 100 FPS bile görmedim yani o derece fakat yüksek. Grafikli oyunlarda bu kadar düşük FPS sorunu yaşamıyorum ve bu olanlar sonradan başladı. Eskiden FPS değerleri gayet normaldi bir anda değişmeye başladı. Böyle DDU ile sıfırlama gibi çok şey denedim ama çözemiyorum. Ne yapmalıyım?

İşlemci değişme zamanın gelmiş 4070 gibi güçlü bir kartı 5600 besleyemez darboğaz yapar i7 14700K veya i5 14600K gibi bir işlemciye geçebilirsin i5 14600K öneririm hem daha ucuz hem de 4070'e yeterli gelir diye düşünüyorum bir de termal macun yenilemeyi ihmal etmiş olabilirsin.

Artı -1 Eksi
Bu tarz oyunlarda yaşanan ani FPS düşüşleri genelde işlemciyle alakalı oluyor. Özellikle sonradan başladı diyorsan büyük ihtimalle yazılımsal bir şey tetikliyor. İlk olarak işlemci sıcaklıklarını mutlaka kontrol et, Ryzen’lar ısınınca ciddi şekilde performans düşürebiliyor.
Arka planda çalışan programlara da bak, Windows güncellemesi, antivirüs veya başka bir uygulama işlemciyi sürekli meşgul ediyor olabilir. Windows güç planının yüksek performans olduğundan emin ol, bazen kendiliğinden dengeliye düşüyor.
DDU yapmışsın ama anakart chipset sürücülerini de güncellemeni öneririm, çoğu kişi bunu atlıyor. BIOS’ta PBO kapalıysa açmayı da deneyebilirsin.
LoL ve Valorant tarafında da FPS sınırı, arka plan FPS gibi ayarlar açık mı kontrol et. Yüksek grafik isteyen oyunlarda sorun olmaması da zaten ekran kartının değil işlemcinin takıldığını gösteriyor.

Valorant LoL dediğini görmedim bu oyunlarda böyle şeyler olmadı bazen normal olabiliyor ben 4080'li sistemde CS de 98 FPS alanı gördüm sorun bir virüs te olabilir ya da kullandığın oda termal macun kalitesi ne zamandır termal macun yenilemediğin gibi çok etken aynı zamanda @Takımelbiseli nin dediği gibi chipset güncellemelerine bak onlardada bir şey olabilir yüksek ihtimal ya sıcaklık ya da sıcaklığı tetikleyen bir virüs veya programdan oluyordur termal macunu kontrol etmeyi unutma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı