4070 vs 4060 laptop

ORÇUN000

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam.

İki bilgisayar arasında kaldım. En büyük farkı 4070 ve 4060 olmaları sizce hangisi daha kaliteli?
(Malzeme yapısı ve soğutma vs)

Not elimde PS5 var sadece PC'ye özel oyunları oynamak ve dışarıda da oyun oynayabilmek için bilgisayar bakıyorum, bu fiyatlar arasında başka önerilere de açığım :)

Arkadaşlar selam.

İki bilgisayar arasında kaldım. En büyük farkı 4070 ve 4060 olmaları sizce hangisi daha kaliteli?
(Malzeme yapısı ve soğutma vs)

Not elimde PS5 var sadece PC'ye özel oyunları oynamak ve dışarıda da oyun oynayabilmek için bilgisayar bakıyorum, bu fiyatlar arasında başka önerilere de açığım :)

Hocam linkteki ASUS güzel ürün fakat bence 4070 ekran kartı 1080p için bir tık fazla gibi. Daha sonra 2K monitör bağlarım vs. diyorsanız düşünülebilir de 1080p için ideal olanı 4060.

4070 laptopta mantıksız. 8 GB VRAM 4060'ı zar zor kurtarıyor. Attığın laptoplarda gereksiz pahalı. Acer veya Lenovo LOQ RTX 4060 bakmanı öneririm. Eğer 4070 istiyorsan gene dediğim marka ve modellerini araştırabilirsin.

4070 laptopta mantıksız. 8 GB VRAM 4060'ı zar zor kurtarıyor. Attığın laptoplarda gereksiz pahalı. Acer veya Lenovo LOQ RTX 4060 bakmanı öneririm. Eğer 4070 istiyorsan gene dediğim marka ve modellerini araştırabilirsin.

Hocam kusura bakmayın ama 8gg VRAM 4060'ı zor kurtarıyor derken tam olarak ne demek istediniz?

Evet biliyorum pahalı ama alırken en iyisini almak istiyorum bütçem içerisinde ve soğutma benim için çok önemli

Hocam kusura bakmayın ama 8gg VRAM 4060'ı zor kurtarıyor derken tam olarak ne demek istediniz?
Hocam ekran kartı güçlü oldukça daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek grafik ayarları kullanmak isteyeceksiniz ancak 8 GB VRAM sizi kısıtlayacak. Burada arkadaşın demek istediği şey ''8 GB VRAM, 4060 olan kartı zar zor kurtarıyorken 4070 olan karta hiç yetmez.'' şeklinde.

Edit: 4060'ı zar zor kurtarıyor şeklinde düzenledim.

Hocam ekran kartı güçlü oldukça daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek grafik ayarları kullanmak isteyeceksiniz ancak 8 GB VRAM sizi kısıtlayacak. Burada arkadaşın demek istediği şey ''8 GB VRAM, 4060 olan kartı zar zor kurtarıyorken 4070 olan karta hiç yetmez.'' şeklinde.

Edit: 4060'ı zar zor kurtarıyor şeklinde düzenledim.
Çok teşekkür ederim şimdi anladım peki 4060'da hem performans hem de soğutması iyi olan önerebileceğiniz bir model var mı ?

Çok teşekkür ederim şimdi anladım peki 4060'da hem performans hem de soğutması iyi olan önerebileceğiniz bir model var mı ?
Hocam laptop piyasasına hakim değilim üzgünüm :( İsterseniz bütçe ve kriter belirterek yeni konu açıp insanlardan öneri isteyin, bu konunu 2 seçenek arasında kalmış gibi görünüyor. Eminim birileri öneride bulunacaktır.

Çok teşekkür ederim şimdi anladım peki 4060'da hem performans hem de soğutması iyi olan önerebileceğiniz bir model var mı?

ROG STRIX iyidir ama gereksiz çok yüksek fiyatları var. Lenovo LOQ kendim kullanıyorum bir kere bile thermal throttle yemedi laptop. Soğutması iyi. Acer Nitro RTX 4000 serisi laptoplar da soğutma konusunda iyi. Bu laptoplar arasındaki soğutma farkı şöyle; ROG STRIX sıcaklığı kasaya geçirmiyor. Yani laptop ısınsa da hissetmiyorsunuz. Diğer ikisinde bu sıcaklık kasaya da vuruyor -eli yakmıyor-. Bir de kullanılan M.2 SSD, hoparlör, batarya vs farkları var ama Lenovo ve Acer'de bunlar kötü değil. Asustakiler biraz daha kaliteli o kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı