2. attığınız satıcısının Trendyol olduğu ürün overclock edilmiş versiyonu ve kesinlikle ikisi arasından OC+ olan tercih edilmeli ilk attığınız satıcı aynı ürünü 30bine satıyor.
%25 fiyat farkına ortalama %25 fazla FPS alıyorsunuz. Yani verdiğiniz paraya karşılık aldığınız performans orantılı olarak artıyor. Bana kalırsa geleceğe yönelik baktığınızda değer.
Ben şöyle düşünüyorum ekran kartının AAA oyunlarda verdiği FPS değeri ultra ayarlarda 60 FPS'in altına düştüğü zaman kullanım ömrü dolmaya başlamıştır. Bu nedenle 4070 Ti'da 60 FPS aldığınız gün 4070'te 45-50 arası FPS alacaksınız. Bu da ortalama 2-3 yıl kullanım ömrü farkı demek benim gözümde.
Bugüne bile baktığınızda 4070'in örneğin Alan Wake 2 için 1440P Ultra ayarlarda aldığı FPS değeri 50-55 seviyesinde. Piyasada en yoğun grafik gücüne ihtiyaç duyan oyunlardan biri olduğu düşünülürse bugün yetersiz kalan yarın heves kırıcı derecede üzebilir.
Bunu da şöyle düşünebilirsiniz son 3-4 yılda çıkan oyunlara baktığınızda neredeyse hepsinde benzer FPS değerleri alıyoruz. Ancak bu yıl çıkan oyunlarla birlikte (Cyberpunk 2.0, Alan Wake II dahil) grafik kartlarında VRAM ve Çekirdek Gücü ihtiyacı yükseldi. Bu grafik seviyesi ve FPS değerleri de tahminimce AAA oyunlar için önümüzdeki 3 yılın ihtiyaçlarını gösterici seviyede. Yani önümüzdeki 3 yılda çıkacak AAA oyunlardaki FPS değerleriniz Alan Wake II ve Cyberpunk 2.0'a benzer olabilir (Starfield da örnek gösterilebilir). Rekabet ortamı olduğu için her firma bunun üstüne koymaya çalışacaktır.