4070'li DDR5 sistemin 4060'lı DDR4 sistemden daha düşük FPS vermesi normal mi?

Canakta93

Kilopat
Sistemim 13700k işlemci, RTX 4070 ekran kartı, 6000MHz 32 GB CL32 RAM'lerim mevcut. XMP açık. Arkadaşımda RTX 4060, 5800x3 ve 3600MHz CL16 RAM'lere sahip bir DDR4 sistem mevcut. PUBG'de FPS değerleri benim DDR5 sistemimden daha fazla. Bütün oyun grafik ayarları ayni olmasına rağmen benim 300 FPS aldığım noktada 350-360 FPS alıyor bu normal mi? Bu arada ben Windows 11 Pro arkadaş Windows 10 Pro kullanıyor. Oyun içi ekran kartı kullanımı %90-99 arası arkadaşın ben ise %50-60'larda geziyor. Windows sürümünden dolayı olabilir mi? Bu arada çözünürlük 1920x1080p.

Son düzenleme:
Windows'u debloat etmiş ve performans ayarlarını yapmıştır tahminimce. Sistem uygulamaları bilgisayarı öldürüyor.

Pubg bozuk bir oyundur optimizasyonu iyi olan farklı bir oyunda benchmark testi atmayı deneyin.

İfadeler: GKD
Senin sisteminde problem var gibi.

Normalde kafa kafaya olmanız lazım yani senin işlemcin az daha önde olacak şekilde.

Ya Windows'un ya sürücün ya başka bir şeyde eksiğin var gibi. Güç kaynağın nedir? Yeterli mi?

İşlemci sıcaklığın nedir? Aşırı ısınıyor mu? Birçok sebep olabilir.

İşlemci sıcaklığı 65-75 arası. Güç kaynağı 750 watt NZXT C750F olması lazım.

Doğal sayılır sistem yükseldikçe FPS değerleri düşebiliyor düşük kart daha yüksek FPS vermek için daha çok çalışıyor yüksek kart daha az çalışıyor.

Bana da muhtemelen darboğazdan kaynaklı gibi geliyor.

Windows'u debloat etmiş ve performans ayarlarını yapmıştır tahminimce. Sistem uygulamaları bilgisayarı öldürüyor.

Yani ne yapmalıyım öneriniz var mı?

Hangi oyunlar AAA oluyot?
Gpu ağırlıklı oyunlar. 50 60 dolardan fazla olanlar. RDR2 Cyberpunk AC Valhalla, Alan Wake 2 gibi.

Bu arada Furmark indir. Arka plandaki uygulamaları kapat. Sağ alttaki gpu benchmark kısmından 1080p'yi seç. 1 dakikalık test başlayacak. Bitince sonucunu buraya at.

PUBG bozuk bir oyundur optimizasyonu iyi olan farklı bir oyunda benchmark testi atmayı deneyin.

Daha önce DDR4 sistemimde aynı oyunda diğer arkadaşların sistemine göre FPS'ler normaldi. PUBG ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ya Windows'ya da DDR5'ten kaynaklı gibi geliyor.

Tamam hocam hemen yolluyorum sonucu.

Hocam görsel yükledim nasıl yapacağımı yönlendir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_1082.jpeg
    170,9 KB · Görüntüleme: 32
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…