4070'li DDR5 sistemin 4060'lı DDR4 sistemden daha düşük FPS vermesi normal mi?

Bende sadece en altta güvenli mod mesaj kutusunu göster seçnegi cikti. Bende sizin dediginiz degil diye tik atmadım. Şimdi FurMark testi yaptım sonucu paylaştım görselde.
Bende 13400 var ve sonucumuz eşit. Bu ilginç işte. Belki intellerin hepsi benzer sonuçlar veriyordur bilemiyorum.

Mesela bu arkadaşın kas gücü bizimkiyle eşit gibi bir şey. İşlemcimiz onunkinden daha iyi ancak skorlar eşit. İntel bu uygulamada düşük skor veriyor demek ki. Windows update'ler yapılıysa, Sıcaklıklar iyiyse, Chipset vs güncel ise. Ekran kartı sürücülerinde sorun yoksa sorun yoktur zaten.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp

SFC /scannow

Komutunu gir. Bozuk dosya varsa onarır.

Son düzenleme:

Hocam Windows sürümünüz nedir? Her şey güncel. Anakart ASUS Z790p DDR5 sayfasından formattan sonra yükledim chipsetini. Bir de GeForce Experience'tan tekrar en güncel sürümü yükleyeyim mi?

Son düzenleme:
Windows 10 kullanıyorum ben.

Pro mu? Bende tekrardan Windows 10 yükleyip deneyeceğim. Ekran kartının sürücüsünü tekrar son sürüme GeForce Experience'tan güncelleyeyim mi?

Kalsın illa işine yarar bir klasöre at onları.

Bundan bahsediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4070 Gaming X Trio sonuçları benim karttan daha düşük gözüküyor. Galiba bir sorun yok.

Son düzenleme:
Arkadaşın Gpu kullanımı %70lere kadar düşüyor uygulama ya da driver problemi olabilir.

Arkadaşın GPU kullanımı %70'lere kadar düşüyor uygulama ya da driver problemi olabilir.

Bu kişiyi tanımıyorum. Tesadüf buldum videoyu. 13700k vs RTX 4070 karta sahip açıklamada yazmış sonuçları benden kötü. Bu arada BIOS güncelledim. Ve tekrar test yaptım. Görsel yükledim daha yüksek çıktı sonuçlar. Galiba bir problem yok gibi görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu arada en gücel sürümünü tekrar yükledim ekran kartının sonuçlar o şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_1088.jpeg
    216,5 KB · Görüntüleme: 27
Average fps 1 yükselmiş yani pek yükselmemiş. Dediğim gibi oyun benchmark videoları ile karşılaştırman gerek.

Furmarkt sadece GPU performansı ölçer istersen 20 yıllık işlemciye tak 4070’i aynı puan alırsın. Doğru karşılaştırma AAA oyunlarda yapılır. PUBG gibi oyunlarda yapılmaz.

İşlemci sıcaklığı 65-75 arası. Güç kaynağı 750 watt NZXT C750F olması lazım.

Bana da muhtemelen darboğazdan kaynaklı gibi geliyor.

Yani ne yapmalıyım öneriniz var mı?
Darboğaz ile alakası yok. o işlemci 4090'ı bile besliyor.

Darboğaz ile alakası yok. O işlemci 4090'ı bile besliyor.

Sorun ne olabilir? Ekran kartı kullanımı PUBG'de very Low ayarda %50-60 geçmiyor. Diğer bahsettiğim arkadaşın sistemde ekran kartı 90-99 kullanımı. Windows 10 Pro yüklemeyi düşünüyorum. Sizce denemeli miyim? Sadece CS ve PUBG oynuyorum masaüstünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…