4080 sistem kaç yıl kullanılır?

Hocam 1 ay önce bende topladım.

Intel i9 13900K işlemci
MSI z-790 MPG Carbon Wifi Anakart
MSI Rtx 4080 Suprim X Ekran Kartı
Corsair RGB Vegenance 6400 DDR5 2x16 Ram,
Cooler Master TD500 Mesh Kasa
Corsair HX1200 Watt PSU
Corsair iClue H150i elite 360 Sıvı soğutma
Samsung 990 Pro 1 TB

Bu sistem inan şu an akıyor neler neler oynuyorum. İşlemci ve ekran kartı yorulmuyor bile
Ben diyeyim 5 sen de 8 yılı var.
Önümüzde ki süreçte yapacağım eklentiler :
Ramlerden 2 tane daha alırım 64 yaparım.
1 tane 990 pro 2TB alırım.
Daha da bir şey yapmaya gerek yok.

Bu arada soracak olanlar varsa ekran kartımda cw yok. Çok tereddüt ederek aldım. Millet yok gürültü yok cw vs diyordu. MSI Suprim X i herkese net tavsiye ederim.
Umarım sende sisteminden keyif alırsın. Hayırlı olsun şimdiden.

10 yıl rahat dayanır sonra SSD değiştirirsiniz gene kullanırsınız.

10 yıl rahat dayanır sonra SSD değiştirirsiniz gene kullanırsınız.

Normalde Intel alacaktik ancak abimin arkadaşlarinin ve benim forumdaki sizlere sorduğum üzere AMD aldim Intel alsaydimda yine 5 ila 8 sene götürür müydü?
SSD 2-3sene sonra belki değise değise SSD değişir.

O sisteme 4K ekran gider. 4K ekranı beslemek için de ekran kartını güncellemeniz gerekebilir ilerleyen yıllarda. Çözünürlük düşürürseniz daha uzun da gider.

4K almak yerine 2K alip 2 adet monitör almak daha mantikli geldi ayrica sistemde render ve oyun ağirlikli (AAA) bir sistem toplamaya çaliştik yüksek ihtimalle RTX60-RTX70 gibi değiştiririz ekran kartini. (belki çikmaz bilemiyorum )

Hocam ben yıllardır intelciyim o yüzden 13.nesil i9 tercih ettim.
Bir çok arkadaşım var AMD işlemci kullanan bir sorun görmedim.
Bir yerden sonra sadece keyfe keder yapılan bir tercih. (Eğer aynı anda birden fazla çok yorucu şeyler yapmıyor iseniz bilgisayarda)
İnanın sizin sisteminizde çok tatlı olmuş. Güle güle kullanın

Çok teşekkür ederim. Bende Intel'ciyim abim vastasiyla ilk defa AMD deneyimim olacak hadi hayirlisi.

Benim 10 yıllık külüstürün ortama giriş şekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…