4080 Super FurMark sonuçları nasıl?

SirSakurai

Megapat
Katılım
4 Temmuz 2015
Mesajlar
462
Bugün tekrardan bir baktım FurMark testinde 75 derece fanlar %100 seviyesinde hot spot 110 derece. 3ay önce bu testi yaptığımda 72 derece görmüşüm ve hot spot 82 dereceymiş. İşin komik yanı kasa aynı hiçbir şey değiştirmedim. Sizce bir problem var mı kartta? Garantisi devam ediyor göndersem değişim vs. olur mu acaba? TUF serisi ekran kartı daha alalı 5 ay oldu fazla da kullanmadım. Gelen güncellemeler ile olabilir mi acaba? BIOS'tan ekstra bir ayar yapmam lazım mı?
 

Dosya Ekleri

  • Furmark 19 mart.jpeg
    133,5 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme kaynaklı büyük ihtimalle.
Evet hocam hiçbir değişiklik yapmadım sonuçta ve kart yeni termal macununda falan problem olduğunu sanmıyorum. Oyunlarda GPU %100 kullanımda fanlar genelde %60-70 seviyesinde problem yok gibi aslında. Sadece hot spot çok fazla artmış o dikkatimi çekti.
 
Hot spot bence çok fazla ve bu kadar kısa sürede olması da garip. Kasa hava mı almıyor? Veya çok tozlu vs olabilir mi iyice temizlik yaptınız mı?
 

3080 var bende de. Güncellemeden önce hot spot 85 görüyordu. Şu an 95 oluyor.
 
Güncelleme ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Termal problem var kartınızda. Garantiye gönderin.
 
Hot spot bence çok fazla ve bu kadar kısa sürede olması da garip. Kasa hava mı almıyor? Veya çok tozlu vs olabilir mi iyice temizlik yaptınız mı?
Toz vs. yok hocam ama bana da fazla geldi hot spot. Kasa GT502 plus önden hava almıyor yandan alıyor sol tarafta cam kısma geliyor sıcak hava ondan olabilir mi acaba? Hava alıyor bu arada etrafı her yeri açık.

Güncelleme ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Termal problem var kartınızda. Garantiye gönderin.
Göndermek kolay hocam da çok uzun sürer mi acaba? Asus kabul edecek mi o da var tabi. Var mı bu şekilde sorun yaşayıp Asus servisine gönderen süreç çok yavaş mıdır ve kabul ediyorlar mı sorun olduğunu o da var.

Bu sorunu yaşayan oldu mu daha önce? Asus garantisi bu durumda ne yapar? Değişim olur mu?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…