4080 Super ve 7950x3D Sistem Toplama

orcik

Hectopat
Herkese selamlar, %70 iş (4K 10Bit görüntüler üzerinden Premiere Pro&After Effects vb) %30 Oyun (4K 120Hz TV hikayeli oyunları tercih edeceğim, öbür taraftan ise Valorant, CS, R6 gibi 1080p rekabetçi oyunları da oynayacağım) bir sistem toplamaya başladım. İlerleyen yıllarda geliştirilebilir bir sistem olmasını istiyorum, belki 9950x3D ve 5090 serisine yükseltme yapabilirim. Geçtiğimiz günlerde vatan indiriminde yakaladığım MSI GeForce RTX 4080 Super 16G Gaming X Trio modelini satın aldım.

Geri kalan parçaları şu şekilde Düşünüyorum;
MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi
AMD Ryzen 9 7950x3D
G.Skill 96 GB (2x48 GB) Trident Z5

İşlemci soğutucu, kasa, PSU noktasında kararsızım. Mini ITX bir sistem toplamayı da düşünmüyor değilim.
Cooler Master Masterbox NR200P Max https://www.vatanbilgisayar.com/coo...80-gold-psu-280mm-sivi-sogutma-kiti-pcie.html
O yüzden bu kasayı tercih edebilirim, sıvı soğutucusu ve PSU içerisinde dahil. Ancak sizlerin önerilerine de açığım. Geri kalan parçalarda ne gibi bir yol izlemek gerekir? Yüksek Hz. 1080p monitör tavsiyelerinizi de bekliyorum. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…