41.000 TL'ye oyun ve grafik tasarım için sistem önerisi

Bütçe
41000

ByMikito

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI 4080 Laptop
Meslek
Grafiker,SMM
Bütçe maksimum 41k sadece kasa, yukarıdaki gibi tasarım ve oyun için.

Vatan Bilgisayar olursa daha hoş olur, malûm nakit para bulmak zor.

Kredi imkânını kullanacağım, laptop masaüstü fark etmez, güzel bir laptop biliyorsanız daha iyi tabii ki.

Öncelikle benim görüşüm ekran kartı olarak Nvdia tercih et derim ama RTX 4000 serisine bulaşma. 3070, 3080, 3090 serileri çok güzel ve kullanışlı temiz performanslı bir kart 2.el bulabilirsen yapış derim. Sıfır almanı tavsiye etmem çünkü çok performans kaybı yaşamıyorsun. Tabiki kartın markasına göre değişir.

İşlemci olarak ryzen 7 5xxx ve üzeri veya intel 12. nesil üzeri bunların altı birşey almanı önermem. ( Eğer sıvı soğutma kullanmıyacaksan mutlaka çift fanlı f/p yada daha kaliteli bir fan soğutma almanı öneririm )

Ram olarak şuan 16 gblar artık eskide kaldı diye düşünüyorum 16gb+üzeri bi kalite ram markalarından alabilirsin bütçene uygun.

Güç kaynağın minimum 700W platinium olmalı.

Kasa olarak toz toplamayan ferah bir kasa tercih etmeni öneririm. Kullanıcı yorumlara göre almanı tavsiye ederim. Kozmetiğini beğendiğin kasayı.

Anakart olarak ekran kartını ve işlemcini rahatlıkla destekleyen minimum bir düzey alınabilir çok fazla darboğaza girmiyor. Ama önemli nokta bios güncellemeli değil de direk desteklemesi gerekli benim düşüncem.

Sana sadece kullanıcı deneyimli olarak ve ileri zamanlı bir sistem için öneri olarak yazıyorum zamanım olmadığı için detaylı ve fiyatlı olarak ürün veya model öneremem. Umarım aradığını bulabilirsin.

Hocam sabitseniz masaüstü çok daha iyi olur.

Öncelikle benim görüşüm ekran kartı olarak NVIDIA tercih et derim ama RTX 4000 serisine bulaşma. 3070, 3080, 3090 serileri çok güzel ve kullanışlı temiz performanslı bir kart 2.el bulabilirsen yapış derim. Sıfır almanı tavsiye etmem çünkü çok performans kaybı yaşamıyorsun. Tabii ki kartın markasına göre değişir.

İşlemci olarak Ryzen 7 5xxx ve üzeri veya Intel 12. nesil üzeri bunların altı bir şey almanı önermem.

RAM olarak şu an 16 GB'lar artık eskide kaldı diye düşünüyorum 16 GB+üzeri bir kalite RAM markalarından alabilirsin bütçene uygun.

Güç kaynağın minimum 700W Platinium olmalı.

Kasa olarak toz toplamayan ferah bir kasa tercih etmeni öneririm. Kullanıcı yorumlara göre almanı tavsiye ederim. Kozmetiğini beğendiğin kasayı.

Anakart olarak ekran kartını ve işlemcini rahatlıkla destekleyen minimum bir düzey alınabilir çok fazla darboğaza girmiyor. Ama önemli nokta BIOS güncellemeli değil de direk desteklemesi gerekli benim düşüncem.

Sana sadece kullanıcı deneyimli olarak ve ileri zamanlı bir sistem için öneri olarak yazıyorum zamanım olmadığı için detaylı ve fiyatlı olarak ürün veya model öneremem. Umarım aradığını bulabilirsin.

RTX 4000 serisine neden bulaşmasın ki hocam gayet iyi bir sorunu yok serinin ayrıca DLSS 3 gibi bir nimeti de var.

Hocam sabitseniz masaüstü çok daha iyi olur.

RTX 4000 serisine neden bulaşmasın ki hocam gayet iyi bir sorunu yok serinin ayrıca DLSS 3 gibi bir nimeti de var.
valla performans açısından ve elektrik tüketimi açısından hala rtx 3000 serilerinden ileri düzeyde değil testlerde youtubedan örnek olarakda araştırabilir yada çeşitli kullanıcı kaynaklardan. Şahsen ben olsaydım direk 3000 serisi alırdım.

Bütçe maksimum 41k sadece kasa, yukarıdaki gibi tasarım ve oyun için.

Vatan Bilgisayar olursa daha hoş olur, malûm nakit para bulmak zor.

Kredi imkânını kullanacağım, laptop masaüstü fark etmez, güzel bir laptop biliyorsanız daha iyi tabii ki.

Bütçeyi biraz aştı ama ddr5 4070ti sistem için değer.

Vallahi performans açısından ve elektrik tüketimi açısından hala RTX 3000 serilerinden ileri düzeyde değil testlerde YouTube'dan örnek olarak da araştırabilir ya da çeşitli kullanıcı kaynaklardan. Şahsen ben olsaydım direk 3000 serisi alırdım.

Hangi 3000 serisi kart ile hangi 4000 serisi kartı kıyaslandığına bağlı. 4050 ile 3090 kıyslarsan tabii ki 309p kazanır. Fakat 3090 ile 4070 Ti karşılaştırırsan😁 3000 serisinin önüne geçemedi demek için dediğim kıyaslamayı yapmak lazım. 3090 ile 4090 3080 ile 4080 karşılaştırırsaniz görürsünüz çıkmış mı üzerine.

Bütçeyi biraz aştı ama DDR5 4070 Ti sistem için değer.

Değmesine değer reiz kesinlikle teşekkür ederim, ancak dediğim gibi Vatan Bilgisayar her ne kadar kazıklasada, Vatan Bilgisayar'a mecbur kaldım çünkü taksit ile ödeyeceğim,Vatan'ın kredi imkânını kullanacağım nakit para gram yok, bilgisayarı kendim dizmeye uğraşırsam muhtemelen sinir krizi geçiririm 😅herkese her şey için teşekkürler bu sistemi düşünürüm yinede bi şekilde :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı