Maksadınız daha çok oyunlardan yüksek performans almaksa ikinci konfigürasyondaki işlemcide pekala işinizi görebilir 780ti ile birlikte. Ekran kartı her zaman daha yüksek öncelik arzetmiştir benim için. Ama konuya şöyle bir taraftan müdahil olmak isterim; haswell-refresh dururken birinci seri haswell tercih etmek bence şu saatten sonra yapılacak iş değil
haswell refresh serisinde termal karakteristik ile ilgili büyük yol katedildi takip edebildiğim kadarıyla. Çip üzerindeki iletkenlerin yenilenmesi, güç verimliliği konusunda iyileştirmeler ve ortalama ısıda azalma olmasına rağmen saat hızlarında belli oranda yükselme... Öte yandan, PSU'yu kasa ile beraber değil de ayrıca seçerseniz ve 80+ Bronze sertifikalı bir ürün tercih ederseniz (bilgisayarınızla uzun süreler haşır-neşir olacağınızı varsayarak) sistem kararlılığı ve güvenliği açısından daha hayırlı olacaktır. Bir de... olur da 4670K tercih ederseniz, çarpan kilidi boşu boşuna açık olmayacaktır elbette, overclock yapacağınızı tahmin ediyorum.
Stok soğutucu ile overclock çok da akıl işi değil gibi sanki
Şimdiden hayırlı olsun
[/QUOTE
Yorumun çok net ve akıcı
Bi ara öyle düşünüyordum fakat işlemciye yük binen programlarda belki 4440 yeterli olmayabilir diye düşündüm.Ayrıca anakartada 300 lira gibi bir bütçe kalıyordu bu fiyatada gaming 5 kıvamında bir anakart alınamaz gibi duruyor.Refresh dediğin sanırım çok bilmiyorum ama 4690k oluyor.O stokta yok diye 4670k yı koyduk bir de forumda bu bütçede en çok önerilen işlemci bu diye gözlemledim.Soğutucu konusunda haklısın 1.sisteme tabiki lazım koymayı unutmuşum